Λέσβος: «Στα σκαριά» η σύνδεση της Σμύρνης με την πύλη εισόδου στο Πλωμάρι (ηχητικό)

Πιο κοντά βρίσκεται η σύνδεση της Λέσβου με το λιμάνι της Σμύρνης, καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για ανοίξει  η πύλη εισόδου Πλωμαρίου.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης είχε εκφράσει την πρόθεση δρομολόγησης καταμαράν με το συγκεκριμένο λιμάνι και τώρα που ολοκληρώνονται οι εργασίες και τέλος Μάϊου ή αρχές Ιουνίου θα ανοίξει η πύλη του Πλωμαρίου, ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής αρχές Μαΐου θα μεταβεί στη Σμύρνη όπου σε επαφές με τους αρμόδιους θα συζητηθεί το άνοιγμα αυτής της γραμμής.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο κ. Λαζαρής στόχος είναι το δρομολόγιο αυτό να ανοίξει αρχές Ιουνίου.

Η πύλη Πλωμαρίου σχεδιάζεται εδώ και 15 χρόνια και την περίοδο αυτή υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι το θέμα βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης.

Μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου από το Πλωμαρι Δημήτρη Μαλλιαρού στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης ενημέρωσε ότι οι εργασίες για να λειτουργήσει η νέα αυτή πύλη βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απουσία προσωπικού στις συναρμόδιες υπηρεσίες και όπως είπε ο κ. Βαρβαγιάννης από την τελωνειακή υπηρεσία και την αστυνομία υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα διατεθούν υπάλληλοι για να επανδρωθεί και να είναι έτοιμη στην ώρα της η πύλη εισόδου του Πλωμαρίου.

Εν τω μεταξύ σήμερα ξεκίνησε η επανασύνδεση της Μυτιλήνης με το Αιβαλί. Με τα δύο συμβατικά πλοιάρια και το καταμαράν ταξίδεψαν 170 άτομα από Μυτιλήνη προς το Αιβαλί ενώ οι επισκέψεις Τούρκων στη Λέσβο αναμένονται από τις 30 Απριλίου που τελειώνει το Ραμαζάνι. Οι εκτιμήσεις είναι ότι αν και υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους Τούρκους πολίτες με την μεγάλη διαφορά ισοτιμίας με το ευρώ, το ενδιαφέρον από τους οικονομικά ευκατάστατους Τούρκους είναι ζωηρό και ήδη το προξενείο στη Σμύρνη δέχεται πάρα πολλές αιτήσεις και εκδίδει με γρηγορότερους ρυθμούς τη βίζα για να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος