Λέσβος: Σώζει ζωές το αιμοδυναμικό του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Την ομάδα του αιμοδυναμικού τμήματος στο νοσοκομείου Μυτιλήνης τίμησε η διοίκηση του νοσοκομείου για τα όσα έχει καταφέρει στους 18 μήνες λειτουργίας της. Το αιμοδυναμικό που λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα, από τον Σεπτέμβριο του 2021 έχει πραγματοποιήσει συνολικά 400 στεφανιογραφίες, 100 αγγειοπλαστικές και άλλες επεμβάσεις για καρδιαγγειακά νοσήματα, που σε διαφορετική περίπτωση, οι ασθενείς θα έπρεπε να μετακινηθούν σε νοσοκομεία του κέντρου «αν προλάβαιναν», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο διοικητής του Βοστάνειου, Γιώργος Καμπούρης.

Δυο γιατροί, δυο νοσηλευτές και δυο τεχνολόγοι η ομάδα του αιμοδυναμικού που τιμήθηκαν σε μία σεμνή εκδήλωση όπου φυσικά τονίστηκε ότι για να λειτουργήσει η μονάδα αυτή χρειάστηκε να συνεργαστούν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου.

Ο επεμβατικός καρδιολόγος , στρατιωτικός γιατρός, Αναστάσιος Μίλκας, μετακινείται μία φορά την εβδομάδα από την Αθήνα στη Μυτιλήνη, για να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό τμήμα. Στόχος όμως είναι το αιμοδυναμικό να λειτουργεί σε καθημερινή βάση και προς την κατεύθυνση αυτή έχει προκηρυχθεί για το Βοστάνειο μόνιμη θέση επεμβατικού καρδιολόγου με το βαθμό του Επιμελητή Ά για να στελεχώσει τη μονάδα.

«Η καλύτερη απόδειξη για την καλή λειτουργία των δομών υγείας είναι ο δείκτης θανάτων, είπε ο κ. Μίλκας παρουσιάζοντας μια στατιστική έρευνα που αναφέρει ότι εξαιρουμένων των θανάτων από κορονοϊό, την τελευταία δεκαετία μειώθηκε το ποσοστό θανάτων στη Λέσβο από 12,6 στο 11,2 % δηλαδή πρακτικά αυτό σημαίνει ότι γλυτώσαμε 15 ζωές ανά 1000 κατοίκους στη Λέσβο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Λέσβιος στην καταγωγή , πρώην ΥΦΥΠΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος σημείωσε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας ενός τέτοιου τμήματος στο νησιωτικό χώρο καθώς αποφεύγεται η μετακίνηση και η ταλαιπωρία των νησιωτών σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος