Ολονύχτια ήταν η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της πολιτικής προστασίας του δήμου Δυτικής Λέσβου και εθελοντών για να μην αναζωπυρωθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε αγροτική περιοχή του Σκαλοχωρίου με κατεύθυνση προς Βατούσα. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας , δυσκόλευαν την επιχείρηση.
Το περιστατικό είναι σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο ενώ υπολογίζεται ότι κάηκε έκταση 300 περίπου στρεμμάτων από χαμηλή βλάστηση, βελανιδιές και λίγες ελιές. Στο σημείο παραμένει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, 10 οχήματα και 34 πυροσβέστες οι οποίοι σήμερα το πρωί αντικαταστάθηκαν από άλλο προσωπικό, ενώ δεν χρειάστηκε να κάνουν ρίψη τα εναέρια μέσα.
Η περιοχή μεταξύ Καλλονής Κεραμίου και Βατούσας Σκαλοχωρίου το τελευταίο 48ωρο αντιμετώπισε πέντε συμβάντα πυρκαγιάς. Η άμεση ετοιμότητα και επέμβαση , πρόλαβαν όλα τα περιστατικά.
Το Βόρειο Αιγαίο βρίσκεται και σήμερα σε πορτοκαλί συναγερμό στο χάρτη επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος