Λέσβος: “Σπιτάκι του Άη Βασίλη” στην Καλλονή και “Χεροκάμωτο Χωριό” στο Μόλυβο (εικόνες)

Τα ξωτικά αποφάσισαν! Φέτος το έργο τους θα είναι μεγάλο και σπουδαίο. Φέτος ο κορονοϊός δεν θα τους εμποδίσει να δώσουν μία νότα αισιοδοξίας σε όλους. Να απλώσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης σε όλο το νησί. Και να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, σε μικρούς και μεγάλους. Έβαλαν, λοιπόν, τα γάντια τους, τις μάσκες τους και τα σκουφιά τους και έπιασαν δουλειά.

Σας περιμένουν στο «Σπιτάκι του Άη Βασίλη» στην Καλλονή και στο «Χεροκάμωτο Χωριό των Ξωτικών» στο Μόλυβο στολισμένα με φωτάκια και θεματικές γωνιές, Χριστουγεννιάτικο τρενάκι, παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, αθλητικές δράσεις και θεατρικά για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια γλυκών, εργαστήρια κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και πολλά άλλα!

Στη Καλλονή θα έχει τη χαρά ο Άη Βασίλης όλο το διάστημα των εορτών να έχει έξω από το σπίτι του όμορφες δραστηριότητες που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους.

Στο Χωριό των Ξωτικών στο Μόλυβο μπορείτε να περπατήσετε στα φωτισμένα σοκάκια, όπου τα ξωτικά έφτιαξαν χειροποίητα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιούργησαν έργα τέχνης από παλιά ξύλα, πατζούρια, τραπεζάκια, λάστιχα, κρεμάστρες, και ξαναέφεραν στη ζωή παλιά αντικείμενα που ενώ για κάποιους είναι σκουπίδια για τα ξωτικά είναι θησαυρός!

Με πρώτο μέλημα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και πάντα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου επικροτεί το εγχείρημα των ξωτικών και έχει σχεδιάσει ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που θα φέρει χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Μία είναι η ευχή φέτος. Υγεία πάνω από όλα. Για αυτό, εξερευνήστε τον κόσμο των ξωτικών με σύνεση και η μαγεία θα σας συντροφεύει για όλα τα Χριστούγεννα με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος