Την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένας ζεστός Νοέμβρης», που δημιουργήθηκε για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, πραγματοποιεί η ΚΝΕ , σήμερα 18/11, στις 18.30 στα Κεντρικά Λύκεια στη Μυτιλήνη, σε πρώτη προβολή στη Λέσβο.
Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι εμπνευσμένος από το ποίημα του Δημήτρη Ραβανή – Ρεντή «Ενας ζεστός Νοέμβρης». Στο ντοκιμαντέρ η ΚΝΕ επιδιώκει να «κινηματογραφήσει» την ατμόσφαιρα εκείνων των ημερών, της αντιδικτατορικής πάλης του λαού, της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από έναν συνδυασμό ντοκουμέντων, αρχειακού υλικού, animation και συνεντεύξεων με πρωταγωνιστές της περιόδου, να μεταφερθούν στην περίοδο της χούντας, να ζήσουν από κοντά τι προηγήθηκε του μεγάλου ξεσηκωμού, αλλά και τις μέρες μέσα στο Πολυτεχνείο, ξετυλίγοντας το νήμα του ηρωικού αγώνα που άφησε το σημάδι του στην ιστορία του εργατικού-λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος της χώρας μας.
Στον χώρο της προβολής, θα υπάρχει και ειδικό αναμνηστικό αφιέρωμα, για τον εκτελεσμένο εν ψυχρώ Μυτιληνιό Μιχάλη Μυρογιάννη, το μεσημέρι της 18ης Νοέμβρη 1973 στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, στην Αθήνα, από τον ταγματαρχη της Χούντας Ντερτιλή.
Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:
Αριάδνη Αλαβάνου
Δημήτρης Γόντικας
Γιώργος Καραγιάννης
Δημήτρης Κουτσούμπας
Άλκης Παπαδήμας
Αλέκα Παπαρήγα
Λάμπρος Τόκας
Σπύρος Χαλβατζής
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος