Aντιφασιστικές κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα με αφορμή τη συμπλήρωση τετραετίας από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης και με σκοπό να γίνουν γνωστά τα όσα αποκαλύπτονται στη δίκη της εγκληματικ οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς με τη συμμετοχή του αντιφασιστικού συντονισμού Λέσβου, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εργατικής λέσχης με τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων. Ακολούθησε πορεία στην προκυμαία, στον Πλάτανο και από την οδό Θεοκρίτου επέστρεψε στην πλατεία Σαπφούς.
«Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τα 4 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής και σκοπός είναι να μάθουν όλοι τι συμβαίνει με τη εγκληματική αυτή οργάνωση. Δεν είναι υπόθεση λίγων, μας αφορά όλους, το αντιφασιστικό κίνημα είναι η απάντηση ενάντια στη φασιστική απειλή και τον ρατσισμό στην Ελλάδα , την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο», είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Αιγαίο Στρατής Παυλής
Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί , ξεκίνησε τον Απρίλη του 2015 και δεν αναμένεται να τελειώσει πριν από το τέλος του 2018. Η μέχρι τώρα διαδικασία έχει αποδείξει τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, τόσο με την παρουσία ταγμάτων εφόδου, όσο και με τη στρατιωτική εκπαίδευση, τη βία, τα κίνητρα και τη στόχευση που είχαν, πάντα υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας.
«Είναι σαφές ότι μια καταδικαστική απόφαση σε βάρος της ηγεσίας της ΧΑ, δεν θα σημάνει αυτομάτως το τέλος του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει, ότι θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη τη δικαστική οδό, διευκολύνοντας το μόρφωμα της ΧΑ κατά οποιονδήποτε τρόπο. Η κοινωνία, όμως, είναι αυτή που πρέπει να απομονώσει και να απονομιμοποιήσει τις πρακτικές και τα τάγματα εφόδου της ΧΑ» τονίζει η Χρύσα Παπαδοπούλου , συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα .
Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος