Λέσβος: Πληθαίνουν οι φωνές υποστήριξης της δομής του ΠΙΚΠΑ

Viral   έγινε η προσπάθεια διάσωσης του ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο που είναι αναγνωρισμένα εδώ και 5 χρόνια η δομή που ξελασπώνει τις αρχές στη φιλοξενία ευάλωτων ομάδων προσφύγων.

Λέσβος: Πληθαίνουν οι φωνές υποστήριξης της δομής του ΠΙΚΠΑΜετά την απόφαση της Περιφερειάρχη να κλείσει τη δομή για ήσσονος σημασίας παραβάσεις, φορείς, οργανώσεις και απλοί πολίτες εντός και εκτός του νησιού έχουν ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια διάσωσης της δομής. Αμφιβολίες για  την αντικειμενικότητα της απόφασης και από τους περιφερειακούς συμβούλους και μετά από τον οικολογικό άνεμο, και  οι σύμβουλοι του συνδυασμού του περιφερειακού συμβουλίου Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο  αμφιβάλουν για τις προθέσεις της περιφέρεις και με ερώτηση στην περιφερειακή διοίκηση ζητούν να ενημερωθούν για το θέμα αλλά και για τα αποτελέσματα ελέγχων  που έχει πραγματοποιήσει  καθώς και τις υπόλοιπες ενέργειες για τη κατάσταση λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων δήμων και παραγωγικών μονάδων. Εν τω μεταξύ την Παρασκευή εκδικαστήκαν αλλά δεν ανακοινώθηκε η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα ξενοδόχων της Νεάπολης κατά της λειτουργίας της δομής.

Ακολουθεί η ερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού Συμβόλαιο Ζωής για το Αιγαίο:

Προς

Κα Χρ. Καλογήρου, Περιφερειάρχη

Κ. Θ.Βαλσαμίδη, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος

Κα Καλογήρου, κε Βαλσαμίδη,

Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι δώσατε εντολή να κλείσει το ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, χώρος στον οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται μετανάστες και πρόσφυγες εδώ και πολλά χρόνια, εξ αιτίας της έλλειψης συστήματος διάθεσης των λυμάτων που να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας. Επειδή σε πολλές περιπτώσεις τα δημοσιεύματα του τύπου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θα θέλαμε να ενημερωθούμε για όσα έχουν συμβεί.

Ταυτόχρονα – και για να αναδειχτεί το κατά πόσο η εντολή σας είναι ή όχι μεροληπτική – θα θέλαμε να ενημερωθούμε:

– για τη κατάσταση λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων δήμων και παραγωγικών μονάδων, τους ελέγχους που έχετε πραγματοποιήσει και τα αποτελέσματα τους καθώς και τις υπόλοιπες ενέργειες σας

– για τη διάθεση των λυμάτων όσων οικισμών και μονάδων δεν έχουν υποχρέωση σύνδεσης σε ή κατασκευής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί.

Μυτιλήνη 9/7/2018

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Αγλαϊα Αργυρούδη

Μαρία Νικολάρα

Γιάννης Σπιλάνης

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος