Λέσβος: Πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κατέκτησαν οι κωπηλάτριες Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου, στον συναρπαστικό τελικό στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης.

Η 19χρονη πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης Μηλένα Κοντού μαζί με την μαχητική και πολύπειρη Ζωή Φίτσιου, έκαναν μια συγκλονιστική προσπάθεια τον τελευταίο χρόνο, φέρνοντας μετάλλια για τη χώρα μας σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα κωπηλασίας. Επιστέγασμα αυτής της πορείας ήταν ο σημερινός τελικός στηνπροολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης, του οποίου οι δύο πρώτες θέσεις της κούρσας έδωσαν τα χρυσά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ελληνικό διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γαλλία.

Λέσβος: Πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου

«Είναι το όνειρο κάθε αθλητή, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τα καταφέραμε και θα πάμε στο Παρίσι» είπε η Μηλένα Κοντού που γιορτάζει σήμερα (Μαρία- Ελένη) .

«Το είχαμε κάνει εικόνα ότι θα πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το θέλαμε πάρα πολύ και το καταφέραμε. Το νιώσαμε ότι όλοι πιστέψατε σε μας και ευχαριστούμε όλη την Ελλάδα» είπε η Ζωή Φίτσιου.

Η Ζωή Φίτσιου είναι μία έμπειρη αθλήτρια με πολλά μετάλλια και βραβεία και είναι η πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πορεία της Μυτιληνιάς αθλήτριας Μηλένας Κοντού ήταν πραγματικά ένας άθλος. Σε ηλικία 15 χρονών άρχισε να φαίνεται το ταλέντο της, με προπονητή τον Αρίστο Βογιατζή, και μέσα σε τέσσερα χρόνια, και μετά από εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια μετάλλια, έφτασε να συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λέσβος: Πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συγχαίρει την Μυτιληνιά αθλήτρια του τμήματος κωπηλασίας του ΝΟΜ Μηλένα Κοντού για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στο διπλό σκιφ Ελ βαρών των γυναικών μαζί με την συναθλήτρια της Ζωή Φίτσιου.

«Νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για την αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης και της ευχόμαστε από καρδιάς να κατακτήσει ακόμη μία κορυφή, αυτή της Ολυμπιακής διάκρισης» σημειώνει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος