Λέσβος: Ολοκληρώνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων

Δύο επιτυχημένες συναυλίες είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων . Την Παρασκευή, στο Συνεδριακό Κέντρο, ο διασημότερος Γερμανός κιθαρίστας Hubert Kaeppel και ο Βρετανός βιρτουόζος βιολιστής Michael Dauth ερμήνευσαν μουσική δωματίου για κιθάρα και βιολί.

Παράλληλα ένα ενθουσιώδες κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει στην κατάμεστη αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης Μολύβου παραδοσιακή μουσική και ρεμπέτικα με τους Θανάση Ζήρο & Αντώνη Βερβέρη.

Το Σάββατο, στο Δημαρχείο Μολύβου, το κοινό παρευρέθηκε σε μια βραδιά γεμάτη πάθη και έρωτα των ηρωίδων του Σαίξπηρ, με την Μάιρα Μηλολιδάκη (σοπράνο), τη Θεοδώρα Μπάκα (μέτζο σοπράνο) και την Κορίνα Βουγιούκα στην (κιθάρα).

Το ίδιο απόγευμα, την ώρα της δύσης του ήλιου, στην πλατεία Λευκονοίκου, ο Στέλιος Κυριακίδης στην κιθάρα και η χορεύτρια Χλόη Αλιγιάννη παρουσίασαν μια performance εμπνευσμένη από το Μόλυβο.

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων με την παράσταση Ιστορίες από τη ζωή του Αρίωνα του μουσικοθεατρικού εργαστηρίου για παιδιά στην αυλή του Δημαρχείου στις 19:30 και το ρεσιτάλ κιθάρας του διασημότερου Ολλανδο-Σουηδού κιθαρίστα της γενιάς του, τον Johannes Moeller, στο Συνεδριακό Κέντρο

Μολύβου στις 21:00. Οι μουσικές του, πάντοτε γεμάτες συγκίνηση, ταξιδεύουν από την Ευρώπη μέχρι την Κίνα και προκαλούν τον ενθουσιασμό του κοινού σε όλο τον κόσμο.

Το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας ΑΡΙΩΝ διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του ΕΟΤ. Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια. Το φεστιβάλ υποστηρίζεται επίσης και από άλλους φορείς και χορηγούς.

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση και το πρόγραμμα στο κάτωθι link: www.arionfestival.com

Μη χάσετε τα μικρά ανεπίσημα ρεσιτάλ κιθάρας « κιθαρίστας σε ιδιωτικές στιγμές» στον χώρο του Οθωμανικού Λουτρού του Μολύβου καθημερινά από τις 2-6/8 από τις 12:00-13:00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος