Μια πρωτότυπη και διδακτική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής, οι οποίοι έμαθαν στην πράξη πώς παστώνονται τα ψάρια. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, με καθοδήγηση και εποπτεία της κ. Ειρήνης Μπουχλή, ιδιοκτήτριας της γνωστής εταιρείας αλιπάστων ΛΕΒΑ, που δραστηριοποιείται στη Λέσβο.

Φορώντας ποδιές και γάντια, οι μαθητές καθάρισαν και πάστωσαν σαρδέλες, μαθαίνοντας τα στάδια αυτής της παλιάς τεχνικής που χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων πριν την εποχή της ψύξης.
Η κ. Μπουχλή εξήγησε στα παιδιά τη σημασία της αλατόμησης και της αφυδάτωσης, ενώ τα καθοδήγησε βήμα-βήμα στη διαδικασία, από τον καθαρισμό μέχρι την αποθήκευση.
Στο τέλος της δραστηριότητας, τα παιδιά είχαν έτοιμα 20 τάπερ με παστωμένες σαρδέλες, τα οποία θα συνεχίσουν τη διαδικασία ωρίμανσης στο εργοστάσιο της ΛΕΒΑ. Παράλληλα, έμαθαν πώς από τα ψαροκέφαλα φτιάχνεται «μπασμός», ένα φυσικό δόλωμα που χρησιμοποιούν οι ψαράδες για να προσελκύουν ψάρια.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος