Λέσβος: Με τηλε-εκπαίδευση το Μουσικό μετά την πτώση σοβάδων – «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε» λένε οι γονείς

Με τηλε-εκπαιδευση  γίνεται από σήμερα και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης, τα μαθήματα στο Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης μετά την πτώση σοβάδων που σημειώθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα των μουσικών οργάνων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έπεσαν σοβάδες» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης ο Στρατής Μουφλουζέλλης ο οποίος τόνισε ότι «μετά την εσπευσμένη μεταστέγαση του Μουσικό πριν από ένα χρόνο στο κτίριο της Παναγιούδας ο σύλλογος γονέων, επισήμανε το ακατάλληλο του χώρου, αλλά και κακοτεχνίες και ρωγμές στα τοιχώματα του κτιρίου».

Tο συνεργείο του δήμου Μυτιλήνης που από το Σάββατο έχει ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης, διαπίστωσε εκτεταμένη διάβρωση σε πολλούς χώρους του Μουσικού σχολείου σε αίθουσες, τουαλέτες, κοινόχρηστους χώρους, σε ένα σχολικό κτίριο που παραδόθηκε και λειτουργεί μόλις πριν από ένα χρόνο, τον Αύγουστο του 2021.

«Είχαμε αυτό το πρόβλημα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στο οποίο η διευθύντρια αποφάσισε να ξεκινήσει τηλε-εκπαιδευση, όπως και έγινε. Ή αρμοδιότητα επισκευών ανήκει στο Δήμο ο οποίος μας ενημέρωσε ότι οι εργασίες προχωρούν γρήγορα. Δεν είναι όμως μόνο το Μουσικό, πτώσεις σοβάδων είχαμε και σε άλλα σχολείο όπως Άγρα, Αγία Παρασκευή, Πλωμάρι» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο προϊστάμενος Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου Τίμος Θεοφανέλλης.

Παρέμβαση για το θέμα κάνει και η ΕΛΜΕ Λέσβου η οποία ζητά την μεταστέγαση του σχολείου σε ασφαλές και επαρκές για τους μαθητές χώρο και θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΙΔΕ.

Να θυμίσουμε ότι το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης από την προηγούμενη σχολική χρονιά λειτουργεί στο κτίριο  του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα μετά την επεισοδιακή συστέγασή του με το 5ο Γυμνάσιο. Ο σύλλογος γονέων που διεκδικεί τη δημιουργία νέου κτιρίου, είχε εναντιωθεί στην εγκατάσταση στο κτίριο της Παναγιούδας καθώς το θεωρούσε ανεπαρκές σε χωρητικότητα ενώ είχε επισημάνει και κακοτεχνίες κατά την παράδοση του κτιρίου. Όσον αφορά τη δημιουργία νέου κτιρίου δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, περα από την αναφορά ότι θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο συγκρότημα του πρώην ΚΥΤ Μόριας όταν και όποτε αυτό αξιοποιηθεί.

Λέσβος: Με τηλε-εκπαίδευση το Μουσικό μετά την πτώση σοβάδων – «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε» λένε οι γονείς Λέσβος: Με τηλε-εκπαίδευση το Μουσικό μετά την πτώση σοβάδων – «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε» λένε οι γονείς  Λέσβος: Με τηλε-εκπαίδευση το Μουσικό μετά την πτώση σοβάδων – «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε» λένε οι γονείς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος