Λέσβος: Με πολύ μεγάλη συμμετοχή οι κωπηλατικοί αγώνες “Αλεξίδεια”

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών από πέντε ναυτικούς ομίλους πραγματοποιήθηκαν στα Πάμφιλα της Λέσβου τα 6α Αλεξίδεια, διασυλλογικοί κωπηλατικοί αγώνες στη μνήμη του Στρατή Αλεξίδη.

Μετά από δύο χρόνια οι αθλητές των ομίλων συναντήθηκαν και πάλι και κωπηλάτησαν για το «ευ αγωνίζεσθαι».

Τους αγώνες διοργανώνει ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Παμφίλων Αίολος και συμμετείχαν ο όμιλος Λήμνου με μία μεγάλη αποστολή 35 αθλητών από το διπλανό νησί, ο όμιλος Ερετών από τον Πειραιά με 15 αθλητές , μια μικρή εκπροσώπηση αθλητών από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης της Θεσσαλονίκης και φυσικά όλοι σχεδόν οι αθλητές τόσο της οικοδέσποινας ομάδας όσο και του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης.

Πρόκειται για αγώνες που δεν έχουν μεν βαθμολογικό ενδιαφέρον , έχουν όμως πολύ μεγάλη σημασία για τα παιδιά που μετρούν τις δυνάμεις τους στην εκμάθηση του αθλήματος, πολλά αγωνίζονται για πρώτη φορά και είναι το επιστέγασμα των προπονήσεων της χρονιάς .

Οι νησιώτικοι όμιλοι επεσήμαναν στην κάμερα της ΕΡΤ τις δυσκολίες της νησιωτικότητας και το μεγάλο οικονομικό κόστος των μετακινήσεων των αθλητών, ζητώντας περαιτέρω ενίσχυση από την πολιτεία. Μια αγωνιστική βάρκα για την κωπηλασία κοστίζει 12.000 ευρώ ενώ φέτος η επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων δεν ξεπέρασε τα 2.000 ευρώ.  Οι όμιλοι απευθύνονται σε χορηγούς αλλά και στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα για τους ομίλους ενώ οι γονείς βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συμμετάσχουν τα παιδιά τους σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος