Λέσβος: Με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (video)

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω του κορονοϊού, κανονικά πραγματοποιήθηκε σήμερα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη. Στα μηνύματά τους οι αρχές του τόπου αναφέρθηκαν στην ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Β’ Αντιπρόεδρος  της Bουλής βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος σημείωσε: “Αναλογιζόμενοι τις σημερινές συγκυρίες του πολέμου αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της ελληνικής επανάστασης. Καταδικάζουμε όχι μόνο τον τουρκικό ιμπεριαλισμό που πάει να αναβιώσει αλλά και τον ρωσικό ιμπαριαλισμό, που προσβάλει την ανθρωπότητα. Ελευθερία στην Ουκρανία, ελευθερία στους λαούς».

«Μήνυμα ειρήνης και ανάγκης να σταματήσει τώρα η ρωσική εισβολή και να βρεθεί διπλωματική λύση”, έστειλε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιάννης Μπουρνούς, αλλά και μήνυμα προς την ηγεσία της Τουρκίας ότι “όπως η Ελλάδα δεν θα επιβουλευθεί ποτέ την εθνική κυριαρχία γειτονικού της κράτους έτσι και δεν θα επιτρέψει ποτέ να αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα”.

Λέσβος: Με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (video) Λέσβος: Με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (video)

«Πηγή έμπνευσης για κάθε αγώνα αποτελούν η Επανάσταση του 1821  και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», σημείωσε ο δήμαρχος Μυτιλήνη, Στρατής Κύτελης

Στην παρέλαση συμμετείχαν ο στρατός, σχολεία, οι πρόσκοποι, ο ερυθρός Σταυρός, σύλλογοι και το τμήμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ και τρεις βάρκες με αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης κωπηλατούσαν στο λιμάνι της πόλης, την ώρα της παρέλασης.

Λέσβος: Με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (video)    Λέσβος: Με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (video)Λέσβος: Με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος