Λέσβος: Λαϊκή συνέλευση μετά την απόρριψη αιτήματος για ακύρωση της οικοδομικής άδειας στη Σκάλα Ερεσου

Απέρριψε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά τις δύο Αιτήσεις Ακύρωσης της Οικοδομικής Αδείας ιδιώτη στην παραλία της Σκάλας Ερεσού, που είχαν κατατεθεί από δύο συλλόγους και 33 συνολικά πολίτες από την κοινότητα Ερεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες των συλλόγων , η απόρριψη έγινε για τυπικούς λόγους.

Η «πρωτοβουλία Ερεσού» ένας εκ των δύο συλλόγων που ζήτησαν ακύρωση των οικοδομικών αδειών, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή επιρρίπτοντας ευθύνες και στον δήμο Δυτικής Λέσβου που ο εκπρόσωπός του, στο δικαστήριο, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης οικοδομικών αδειών, «παρά τις τρεις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που μίλαγαν για προστασία της παραλίας» τονίζει η Πρωτοβουλία και καλεί συνέλευση κατοίκων την Τετάρτη 21 Μάη στις 18.00 έξω από το πρώην Primitive.

Σύμφωνα με τους Συλλόγους η πρωτοβουλία θυμίζει και τις άλλες νομικές ενέργειες των κατοίκων και συγκεκριμένα αναφέρουν «ότι τρέχει η Αγωγή όπου και αμφισβητούμε τον τίτλο ιδιοκτησίας της ιδιώτη. Αγωγή στην οποία έχει επίσης πάρει θέση το Ελληνικό Δημόσιο υπέρ μας, μιλώντας για ξεκάθαρη καταπάτηση. Από την άλλη η νομική ομάδα του αγώνα υπεράσπισης της παραλίας μας, αναμένει να δει το καθαρογραμμένο σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε να ασκήσει στην συνέχεια Έφεση και νέο αίτημα αναστολής εργασιών».

Να θυμίσουμε επίσης ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου στις αρχές του 2022,  είχε πάρει ομόφωνα απόφαση για έναρξη διαδικασίας επαναχάραξης των ορίων αιγιαλού και παραλίας μετά τα λάθη της χάραξης του 2012, αλλά η διαδικασία καθυστερεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος