Λέσβος: Καθημερινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης στο Σίγρι

Καθημερινή περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που συνεχίζει και την φετινή χρονιά την πρωτότυπη δράση, από τις 10:30 το πρωί με την αξιοποίηση του ειδικού σκάφους με γυάλινο πυθμένα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται καθημερινά με την επιφύλαξη ότι οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τον απόπλου από τον λιμένα Σιγρίου.

Η νησίδα Νησιώπη, ένας φυσικός φράκτης στον Κόλπο Σιγρίου, αποτελεί μαζί με τον θαλάσσιο χώρο που την περιβάλλει το δυτικότερο άκρο του μοναδικού στον κόσμο φυσικού μνημείου, του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το Πρόγραμμα της Περιήγησης

l Ειδική επιστημονική ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι, για την σημασία και τα ευρήματα του Θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης

l Στη συνέχεια οι επισκέπτες μεταβαίνουν στο λιμάνι του Σιγρίου.

l Επιβίβαση στο ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα επισκέπτονται το θαλάσσιο χώρο του Πάρκου και περιήγηση στις ανατολικές ακτές της Νησιώπης και θαυμάζουν τα παράκτια απολιθώματα.

l Αποβίβαση στο λιμανάκι της Νησιώπης όπου και περιήγηση στις σημαντικότερες απολιθωματοφόρες θέσεις στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου.

l Επιβίβαση στο σκάφος και επιστροφή στο λιμάνι του Σιγρίου.

Η περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη. Στις ακτές του νησιού αποτυπώνεται η ιστορία των ηφαιστειακών εκρήξεων που δημιούργησαν το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου.

Η Νησιώπη έχει να μας διηγηθεί μια ιστορία καταστροφής, μέσα από την οποία όμως ένα πυκνό υποτροπικό δάσος διασώθηκε και έμεινε αιώνιος μάρτυρας και αφηγητής της.

Στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου οι επισκέπτες περιηγούνται στις εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, οι οποίες είναι επισκέψιμες μέσα από ειδικά διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές. Θα γνωρίσουν τις νέες εμφανίσεις απολιθωμένων δένδρων, το εντυπωσιακότατο εύρημα ενός γιγαντιαίου κορμού δένδρου που αποκαλύφθηκε σχεδόν ακέραιος στη φυσική του θέση με συνολικό μήκος 17,20 μέτρα, τα εκατοντάδες πολύχρωμα σπαράγματα απολιθωμένων δένδρων σεκόιας της παραλία “Απολιθωμένη” και θα απολαύσουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο.

Η μορφολογία του εδάφους είναι ομαλή και δίνει τη δυνατότητα μιας εύκολης πεζοπορικής διαδρομής για μικρούς και μεγάλους. Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (τηλ. 2253054434).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος