Λέσβος: Γ. Μπουρνούς “Η κυβέρνηση άφησε απλήρωτες τις ασφαλιστικές εισφορές της πανδημίας”

Ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσε ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς για το μείζον θέμα που προέκυψε για πλήθος των επιχειρήσεων με την αθέτηση καταβολής από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών της περιόδου της πανδημίας Covid, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Μπουρνού είναι πάνω από 50 περιπτώσεις επιχειρηματιών στη Λέσβο και χιλιάδες σε όλη Ελλάδα.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπουρνούς «Μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες ανακαλύπτουν έκπληκτοι, ότι η υποχρέωση του ΕΦΚΑ να καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που είχαν αναστολή σύμβασης κατά την περίοδο της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, παρά τις σαφέστατες νομοθετικές προβλέψεις και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους επηρεάστηκε από την πανδημία και τα λοκντάουν. Αντί να ενισχυθούν, οι επιχειρήσεις τιμωρούνται σαν ασυνεπείς με τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις!  Το αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας και εξαπάτησης είναι να έχουν συσσωρευτεί οφειλές χιλιάδων ευρώ για τις οποίες προβλέπονται και προσαυξήσεις και πρόστιμα! Σε μια περίοδο μάλιστα που οι μικρομεσαίες  επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας και πλήττονται από την εκτόξευση τιμών σε μια σειρά από κόστη λειτουργίας και παραγωγής».

Στην ερώτηση οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτώνται σε ποιο διάστημα της πανδημίας και πόσες επιχειρήσεις αφορά αυτή η αθέτηση υποχρεώσεων εκ μέρους των υπουργείων τους και πότε προτίθενται να επιλύσουν το πρόβλημα καταβάλλοντας τα οφειλόμενα. Ζητείται επίσης από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Χατζηδάκη, να βεβαιώσει ότι θα διαγραφούν άμεσα όλα τα σχετικά πρόστιμα και προσαυξήσεις και ότι θα αποτυπώνονται κανονικά τα ένσημα των εργαζομένων για την περίοδο που είχαν τεθεί σε αναστολή οι συμβάσεις.

Σημειώνεται οτι την ερώτηση, συνυπογράφουν 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος