Lesvos Food Fest – Σήμερα γάμος γίνεται

Με τα ήθη και έθιμα του παραδοσιακού γάμου και τα εδέσματα που τον συνοδεύουν ρίχνει αυλαία σήμερα το 4ο γαστρονομικό φεστιβάλ Lesvos Food Fest.

Από το πρωί οι προετοιμασίες του γάμου έχουν ξεκινήσει στην Πέτρα από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, που εδώ και μέρες οι περίτεχνες νοικοκυρές του εργάζονται για να ετοιμάσουν όλα όσα θα προσφέρουν σήμερα στις 7:00 το απόγευμα στους καλεσμένους τους. Από τα αλμυρά εδέσματα, γεμιστό αρνί και γκιουσλεμέδες, μέχρι τα γλυκά μπακλαβάς, γεμάτα, μυτζιθροχαλβάς. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε σήμερα το πρωί στον πολιτιστικό σύλλογο Πέτρας όπου οι γυναίκες “τραγουδούσαν” τη νύφη.

Lesvos Food Fest – Σήμερα γάμος γίνεται

Βασικό πιάτο στον παραδοσιακό γάμο της Λέσβου το κισκέτς, το φαγητό με κρέας και σιτάρι που σερβίρετε και στους προσκυνητές σε όλα τα πανηγύρια του νησιού. Φέτος το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Υψηλομετώπο, ενσωματώθηκε στο Lesvos Food Fest και το κισκέτς που μπήκε στα καζάνια από νωρίς το πρωί, θα προσφερθεί το βράδυ στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Πέτρας όπου θα κλείσει  με το γλέντι του γάμου η φετινή γαστρονομική διοργάνωση.

Lesvos Food Fest – Σήμερα γάμος γίνεται

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος