Λέσβος: Έξι κρούσματα στη σχολική κοινότητα Καλλονής

Κλειστό θα παραμείνει για 14 μέρες το μονοθέσιο νηπιαγωγείο Καλλονής, καθώς χθες εντοπίστηκαν δύο παιδιά και η δασκάλα τους θετικοί στον κορονοϊό. Κλειστή θα μείνει για 14 μέρες η Γ’ τάξη του δημοτικού σχολείου Καλλονής, καθώς θετικοί εντοπίστηκαν δύο μαθητές.

Αλλά και στο Γυμνάσιο, θετικός εντοπίστηκε μαθητής της Α’ τάξης, και το σχολείο παρέμεινε σήμερα κλειστό για απολύμανση. Τρία από τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά ανήκουν στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον. Τα πράγματα περιπλέκονται, αφού όλοι οι καθηγητές πλην τεσσάρων μπαίνουν σε καραντίνα καθώς θεωρούνται στενές επαφές του νοσούντα μαθητή, και έτσι με τηλεκπαίδευση σε όλα τα μαθήματα θα λειτουργούν από αύριο το Α1 και το Α3, αλλά και οι Β’ και Γ’ γυμνασίου στις ώρες των καθηγητών που τέθηκαν σε καραντίνα.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν το πρωί από μαθητές του Λυκείου το οποίο στεγάζεται σε άλλο κτίριο αλλά μοιράζεται τις τουαλέτες με το Γυμνάσιο. Οι μαθητές ζήτησαν απολύμανση του σχολείου τους, ενώ τηλεδιάσκεψη για το θέμα είχαν με τον προϊστάμενο Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, Τιμολέοντα Θεοφανέλλη, που τους ενημέρωσε ότι απολύμανση θα γίνει από τον δήμο, όπως και στα υπόλοιπα σχολεία της κωμόπολης όπου βρέθηκαν κρούσματα.

Τη Δευτέρα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην Καλλονή για έλεγχο των ιχνηλατήσεων των χθεσινών κρουσμάτων, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η προϊσταμένη του ΚΥ Μυτιλήνης και υπεύθυνη των ελέγχων του ΕΟΔΥ, Ελεονόρα Μανιάτη-Ωραιοπούλου.,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος