Λέσβος: Kινητοποίηση εργαζομένων στους δήμους που ζητούν μόνιμες προσλήψεις

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δύο δήμους της Λέσβου, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ,  ζητώντας μόνιμες προσλήψεις και αποκατάσταση των χρόνιων συμβασιούχων.  

«Οι δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου έχουν πολύ μεγάλο αριθμό συμβασιούχων ενώ δεκάδες είναι κάθε χρόνο οι συνταξιοδοτήσεις μονίμων που δεν αναπληρώνονται… Μετά τη διάσπαση μεγάλων δήμων της χώρας σε μικρότερους, που έγινε το 2019, όπου ο δήμος Λέσβου είχε διασπαστεί στους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, υπήρχε και η δέσμευση για επαρκείς μόνιμες προσλήψεις που δεν υλοποιήθηκε ποτέ», είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Δυτικής Λέσβου πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση το πρωί στο δημαρχείο στην Καλλονή και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στη Μυτιλήνη όπου συνάντησαν τους συναδέλφους τους του δήμου Μυτιλήνης. Πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο και δια μέσου της προκυμαίας στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Την απεργία των εργαζομένων στους δήμους στήριξε το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως το πέρας της βάρδιας. Επιπλέον στην 24ωρη απεργία συμμετέχει  το Περιφερειακό Τμήμα των Κοινωνικών Λειτουργών του Βορείου Αιγαίου , αλλά και η αγωνιστική συσπείρωση υγειονομικών.

Η ΕΛΜΕ Λέσβου  συμμετέχοντας στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, ζητώντας μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος