Λέσβος: Δημοπρατείται μετά από χρόνια ο δρόμος Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου

Τη διακήρυξη δημοπράτησης του έργου: “Αποκατάσταση βατότητας του οδικού δικτύου Μεγαλοχωρίου- Αγιάσου, Λέσβου”,  προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Πρόκειται για ένα έργο, που η υλοποίησή του έχει καθυστερήσει επί πολλά χρόνια αποτελώντας διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Το έργο είναι αναπτυξιακό και πολύ σημαντικό καθώς αφορά στην προσβασιμότητα μίας ολόκληρης περιοχής, αφού ο δρόμος συνδέει την Αγιάσο με το Μεγαλοχώρι και το Πλωμάρι. Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες από την Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της διακήρυξης δημοπρασίας δήλωσε: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα καθώς ένα έργο που είχε μείνει στα συρτάρια, άγνωστο για ποιο λόγο, βγαίνει σε δημοπρασία και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Είχα δεσμευθεί και αποτελούσε προσωπικό στοίχημα για μένα να ολοκληρωθεί η διαδικασία ως σήμερα 15 Σεπτεμβρίου όπως και έγινε. Το έργο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής διευκολύνοντας την προσβασιμότητα και αποτελεί απαίτηση διαχρονική των κατοίκων. Τους ευχαριστώ που συναίνεσαν με την παραχώρηση γης καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να τρέξουν τις διαδικασίες. Θέλω να ελπίζω ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα προς εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής με την οποία με συνδέουν προσωπικοί δεσμοί και ότι θα παραδοθεί πριν την λήξη της θητείας μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος