Λέσβος: Δημιουργία ομάδας υποστήριξης φροντιστών πασχόντων από καρκίνο

Στη δημιουργία Ομάδας υποστήριξης φροντιστών πασχόντων από καρκίνο προχώρησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου με συναντήσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αλληλοβοήθειας φροντιστών καρκινοπαθών ασθενών, με υπεύθυνη συντονισμού την κα Ασπασία Παπαχίου, Ψυχολόγο – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια/ M.Sc. Κλινικής Ψυχολογίας, Υπ. Διδάκτορα Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία αφιλοκερδώς προσφέρει τις υπηρεσίες της στα μέλη του Συλλόγου μας.
Η ομάδα δεν θα υπερβαίνει τα 10 άτομα και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα έως τον Ιούνιο σε διαμέρισμα που διαθέτει ο Σύλλογος στον Ναυτικό Όμιλο.
Επιδίωξη η συναισθηματική αποφόρτιση και η οικογενειακή συμβουλευτική των φροντιστών των πασχόντων με καρκίνο για την καλύτερη διαχείριση της νόσου.

Οι φροντιστές των ασθενών με διάφορες μορφές καρκίνου θα μπορούν να ανταλλάξουν από κοντά τις εμπειρίες τους, να ενημερωθούν για ψυχολογικά θέματα για τα οποία δεν έχουν αρκετά καλή γνώση, να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους, τον φόβο, τη θλίψη, την αγωνία, το βάρος της διαχείρισης στη σχέση ή στην οικογένεια και να ανταλλάξουν στιγμές από την καθημερινότητά τους σε μια προσπάθεια να στηριχθούν και οι ίδιοι, οι αφανείς ήρωες της ασθένειας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: sylkarkilesvou@hotmail.com
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος