Λέσβος: Δικαιώνει την Πρωτοβουλία Ερεσού το Ελληνικό δημόσιο

Το Ελληνικό δημόσιο τάσσεται υπέρ της «Πρωτοβουλίας Προστασίας της παραλίας Ερεσού», που έχει καταθέσει αγωγή με την οποία αμφισβητεί τον τίτλο ιδιοκτησίας ιδιώτη, που «μεγαλώνει» προς τον αιγιαλό το οικόπεδό του.

Το Ελληνικό δημόσιο με χθεσινή απόφασή του, ζητά στην αγωγή που έχει καταθέσει η «Πρωτοβουλία», να αναγνωριστεί  ότι τα περίπου 1700 τετραγωνικά μέτρα, από την έκταση της ιδιώτη, στην πραγματικότητα αποτελεί ζώνη παραλίας, και συνεπώς είναι  κοινόχρηστη και στα εκτός συναλλαγής πράγματα.  Η απόφαση αυτή κρίνεται κομβικής σημασίας από την Πρωτοβουλία, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου το μέλος της, Στέλιος Κόβρας.

Να θυμίσουμε ότι από τον Αύγουστο του 2021 που δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση ιδιοκτήτριας της έκτασης πάνω στην παραλία, να χτίσει τουριστικό συγκρότημα, η πρωτοβουλία προστασίας της παραλίας, αμφισβητεί τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας και ξεκίνησε πολυμέτωπο δικαστικό αγώνα.

Επιπλέον χθες η Πρωτοβουλία Ερεσού κατέθεσε  μηνυτήρια αναφορά,  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, «ζητώντας επιτακτικά τη διερεύνησή από τη Δικαιοσύνη αλλά και την απόδοση ευθυνών σε όλα τα υπεύθυνα πρόσωπα, σε μια σειρά ζητημάτων,  όπως πώς μπορεί μια έκταση 11.570,40 τ.μ. να γίνεται 13.264,34 τ.μ. χωρίς αντίτιμο και προηγούμενους τίτλους; Πώς μπορεί μια έκταση που αναγνωρίζεται τελεσίδικα και αμετάκλητα ως τμήμα αιγιαλού και παραλίας να χαρακτηρίζεται ως οικόπεδο; «Αλλά και θέματα που αφορούν τη συνολικότερη διαχείριση του θέματος από τη δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου και τους συνεργάτες της”.

Επιπλέον με εισαγγελική εντολή  θα πάρει τον φάκελο της υπόθεσης από την ΥΔΟΜ του Δήμου Δυτικής Λέσβου η πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της παραλίας της Σκάλας Ερεσού.

Λέσβος: Δικαιώνει την Πρωτοβουλία Ερεσού το Ελληνικό δημόσιο  Λέσβος: Δικαιώνει την Πρωτοβουλία Ερεσού το Ελληνικό δημόσιο

Για της εξελίξεις αυτές στην ΕΡΤ Αιγαίου μίλησε ο Στέλιος Κόβρας από την Πρωτοβουλία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος