Λέσβος: Δεν ανακαλεί η υπηρεσία δόμησης την άδεια στην παραλία Ερεσού

Αρνητική ήταν η απάντηση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην ανάκληση της οικοδομικής άδειας της ιδιώτη για οικοδομικές εργασίες στην ακτή Αφεντέλη στην Ερεσό . Να θυμίσουμε ότι ο νομικός σύμβουλος που είχε ορίσει ο δήμος εισηγήθηκε την ανάκληση της άδειας στην υπηρεσία. Ο δήμαρχος είχε ενημερώσει ότι στην περίπτωση άρνησης ανάκλησης ο Δήμος θα προχωράει σε καταγγελία της απόφαση της ίδιας του της υπηρεσίας, στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Την ίδια στιγμή  οι κινητοποιήσεις των κατοίκων συνεχίζονται για 10η μέρα σήμερα με συγκέντρωση πολιτών, μεταξύ των οποίων και μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, στο συγκεκριμένο σημείο . Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι 18 Δεκεμβρίου τουλάχιστον που λήγει η προέγκριση της άδειας της ιδιώτη. Μέχρι 18 Δεκεμβρίου η ιδιώτης πρέπει να καταθέσει συμπληρωμένο φάκελο με όλες τις προϋποθέσεις για την οριστική άδεια οικοδόμησης που αν  εγκριθούν, θα λάβει την οριστική άδεια.

«Για αμφισβητούμενη κοινόχρηστη έκταση, η προστασία της οποίας ανήκει και στο δήμο», μίλησε ο Άρης Ελευθερίου που παραιτήθηκε από ΓΓ του δήμου τονίζοντας ότι  «η έκταση του ιδιώτη με αμετάκλητες αποφάσεις τριών δικαστηρίων , συμπεριλαμβανομένου και του Αρείου Πάγου, ήταν 11.5 στρέμματα και οχι 14» .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος