To BBC στην ΕΡΤ Αιγαίου – Συνέντευξη για τις διασώσεις προσφύγων

Μια νέα συνεργασία της ΕΡΤ Αιγαίου, αυτή την φορά με ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο κόσμο, το BBC, ολοκληρώθηκε σήμερα.

To BBC στην ΕΡΤ Αιγαίου – Συνέντευξη για τις διασώσεις προσφύγωνΑπό το στούντιο της ΕΡΤ Αιγαίου, ο Μυτιληνιός κυβερνήτης του πλωτού σκάφους του λιμενικού Ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, προσκεκλημένος του BBC  μίλησε για τις διασώσεις πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, μαζί με τους συναδέλφους του, στα θαλάσσια σύνορα, μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας.

Το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων του BBC για την δράση του Κυριάκου Παπαδόπουλου ήταν μεγάλο, μετά και την προβολή του ντοκιμαντέρ της φοιτήτριας δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια Δάφνης Ματζιαράκη, που κατέγραφε μια από τις χιλιάδες διασώσεις και που τιμήθηκε με «Όσκαρ» από την Ακαδημία συμμετέχοντας στο Φοιτητικό διαγωνισμό Κινηματογράφου.

Η συνεργασία της ΕΡΤ Αιγαίου με το BBC ήρθε μόλις λίγες μέρες  μετά την συνεργασία του σταθμού με το δημόσιο ραδιόφωνο της Κολωνίας WDR1. Η ΕΡΤ Αιγαίου θα συνεχίσει κάθε προσπάθεια διεθνοποίησης του προσφυγικού.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος