Λέσβος: Αυτοάνοσα νοσήματα – Αόρατα Συμπτώματα και Αθέατες όψεις

Ημερίδα ενημερωτικού και επιστημονικού χαρακτήρα με θέμα: «Αόρατα Συμπτώματα- Αθέατες όψεις» για τα αυτοάνοσα νοσήματα με έμφαση στην σκλήρυνση κατά πλάκας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου από τον Σύλλογο Πασχόντων και Φίλων Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας «ΕΛΠΙΖΩ»  σε συνεργασία με τον Λεσβιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων Νοσημάτων ΗΩΣ.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες μίλησαν για τα αυτοάνοσα νοσήματα την φυσική και ψυχολογική τους μορφή και τρόπους αντιμετώπισής τους. Για τα αόρατα συμπτώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων με έμφαση στην σκλήρυνση κατά πλάκας πριν και μετά την διάγνωση, τον τρόπο αντιμετώπισής τους και την επίδραση αυτών των συμπτωμάτων στη ζωή ενός ανθρώπου που πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα.

Η κάμερα της ΕΡΤ ήταν εκεί και κατέγραψε σημαντικά αποσπάσματα από τις εισηγήσεις του Νευρολόγου Ευάγγελου  Κουρεμένος που είναι Γενικός Δ/ντης Νευρολογικής Κλινικής 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, του Φυσίατρου και επιστημονικό Δ/ντης του Τμήματος Αποκατάστασης Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τερζή Νικόλαου  και της  διακεκριμένης ψυχολόγου, με ειδίκευση στην Συμβουλευτική Ψυχολογία η Ευανθίας Καραβοκύρη.

καμερα-μονταζ: Κλεανθη Βασίλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος