Λέσβος: Αρχές Μαρτίου τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σύνδεσης της Μυτιλήνης με την Τουρκία (ηχητικό)

Αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σύνδεσης της Μυτιλήνης με το Αιβαλί της Τουρκίας με ακριβότερο εισιτήριο, λόγω της αύξησης διεθνώς των τιμών των καυσίμων, αλλά και αυστηρές προϋποθέσεις κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία των πλοιοκτητριών εταιριών θα μεταβεί από την Τουρκία στη Μυτιλήνη για να συντονιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά του κορονοϊού, αλλά και ταλαιπωρία των επισκεπτών στα τελωνεία.

Το εισιτήριο αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 30 ευρώ για τα catamaran και από 15-25 ευρώ στα συμβατικά πλοία για τους επισκέπτες από την Ελλάδα προς την Τουρκία.  Ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίζονται για να παραμείνει δελεαστικό το δρομολόγιο.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι, ότι οι επιβάτες πρέπει να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις, που τίθενται και κυρίως υποχρεούνται να έχουν συμπληρώσει το Passenger Locator Form (PLF), γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν στα τελωνεία και να τους απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα όχι μόνο στο Αιβαλί, αλλά και επιστρέφοντας στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά της διασποράς του κορονοϊού θα γίνονται από τον ΕΟΔΥ, πριν από την είσοδο στο τελωνείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σε δείγμα που θα προσδιορίζεται από το PLF. Όσον αφορά τη διαδικασία, που θα ακολουθείται σε περίπτωση θετικού κρούσματος, αυτή θα οριστικοποιηθεί και θα κοινοποιηθεί από την πολιτική προστασία και τον ΕΟΔΥ σημείωσε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Από την πλευρά τους τα τελωνεία έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες, που τους έχουν ζητηθεί και το στοίχημα, που πρέπει να κερδηθεί είναι να μην αυξηθεί ο χρόνος των ελέγχων, που απαιτούνται, καθώς αυτό θα αποτελέσει αντικίνητρο για τον προγραμματισμό του ταξιδιού.

Όσον αφορά τις αφίξεις Τούρκων τουριστών στη φετινή τουριστική περίοδο οι εκτιμήσεις είναι συγκρατημένες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος