Λέσβος: Ανησυχία από τη συνεχή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα (video)

Αυξητική παραμένει η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα της Μυτιλήνης τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης. Όπως τόνισε η αυξητική τάση άρχισε να εμφανίζεται από τις 12 Νοεμβρίου, ενώ κορυφώθηκε στις 30 Νοεμβρίου. Ζήτησε από όλους καλύτερη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης καθώς τα κρούσματα στη Λέσβο κινούνται σε διψήφιο αριθμό. Συνολικά από την αρχή του μήνα έως σήμερα έχουν ανακοινωθεί περισσότερα από 1300 κρούσματα.

Παρακολουθούμε με δύο δείγματα την εβδομάδα τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού Μυτιλήνης, τόνισε ο κ. Θωμαϊδης.

Αναφερόμενος σε μια μελέτη που έγινε στο Λονδίνο, τόνισε την αναγκαιότητα εμβολιασμού στους άνω των 60 καθώς όπως είπε η μελέτη έδειξε ότι η αύξηση κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλη, με σημαντική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία κυρίως στους άνω των 60.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι χωριά όπως τα Χίδηρα και Βατούσα της Λέσβου που δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, σήμερα εμφανίζουν με αποτέλεσμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πραγματοποιεί διαγνωστικούς ελέγχους στους κατοίκους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος