Λέσβος: Ανακοινώσεις Εργατικού και ΛΑΣ για τη συγκέντρωση της Βάστριας- Η Πυξίδα καταδικάζει τα επεισόδια

Τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση της Δευτέρας στη Βάστρια χαιρετίζουν με ανακοινώσεις τους εργατικό κέντρο και η ΛΑΣ της περιφέρειας χωρίς ωστόσο να κάνουν καμία αναφορά για τα επεισόδια που ακολούθησαν. Τα επεισόδια καταδίκασε η «Πυξίδα».

Σε ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο που διοργάνωσε την κινητοποίηση μεταξύ άλλων σημειώνει «η  κινητοποίηση ήταν μία δυναμική απάντηση στην επιμονή και την εμμονή της Κυβέρνησης για τη δημιουργία δομής-φυλακής και καλούμε τον λεσβιακό λαό να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για ακόμα πιο μαζικούς και μαχητικούς αγώνες το επόμενο διάστημα. Η Κυβέρνηση βρήκε χρήματα για το χτίσιμο της δομής-φυλακής, αλλά όταν πρόκειται για την υγεία του λαού, την ακρίβεια που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες, λέει πως δεν έχει ούτε ένα ευρώ. (…)».

Η ΛΑΣ Β. Αιγαίου σημειώνει μεταξύ άλλων  «Είναι πραγματικά προκλητικός και εξοργιστικός ο ισχυρισμός του υπουργού κ. Μηταράκη ότι ο λαός της Λέσβου συμφωνεί με τη δημιουργία του κολαστηρίου, όταν επανειλημμένα , με δυναμικές κινητοποιήσεις έχει διατρανώσει την κατηγορηματική αντίθεση του, παρά την άγρια καταστολή. ».

Η δημοτική παράταξη  «Πυξίδα» του δήμου Μυτιλήνης καταδικάζει τα επεισόδια που σημειωθήκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποδομούν το δίκαιο αίτημα του λαού της Λέσβου για να μη μετατραπεί το νησί μας σε δεσμοφύλακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αποθήκη ψυχών. Οι συγκεκριμένοι «γνωστοί-άγνωστοι» παίζουν αυτό το βρώμικο ρόλο σε κάθε συγκέντρωση του λεσβιακού λαού και προσφέρουν υπηρεσίες σε όλους αυτούς που θέλουν να συκοφαντήσουν τον αγώνα του λεσβιακού λαού. «Καμία δομή, φυλακή ψυχών στη Λέσβο!!»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος