ΛΑΣ Β. Αιγαίου: Ερώτηση σε Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας για μέτρα σε ιδιωτική κλινική

Τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Περιφέρεια σχετικά με τα κρούσματα Covid-19 που σημειώθηκαν σε Ιδιωτική Μονάδα υγείας της Χίου, ρωτά τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Παντελή Βρουλή, η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου.

Σημειώνει ότι «σε Ιδιωτική Μονάδα Υγείας στο νησί παρουσιάστηκαν επτά θετικά κρούσματα Covid -19, εκ των οποίων τα έξι ασυμπτωματικά, ενώ αργά (προ)χθες δημοσιοποίηθηκε και ο θάνατος 86χρονου. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Γενικό νοσοκομείο της Χίου καταλαμβάνοντας – σύμφωνα με πληροφορίες – κλίνες Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ στα οποία χρησιμοποιούνταν για την ημερήσια νοσηλεία πολυμεταγγιζόμενων και χημειοθεραπευόμενων ασθενών για τους οποίους αναζητούνται τώρα νέοι χώροι ημερήσιας νοσηλείας”.

Η παράταξη της ΛΑΣ ζητά να ενημερωθεί αν τηρήθηκαν τα μέτρα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ. Καθώς και τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία ασθενών και εργαζόμενου προσωπικού, αν υπάρχει αναβολή προγραμματισμένων επισκέψεων στην εν λόγω Ιδιωτική μονάδα και σταθερός έλεγχος των ασθενών και επισκεπτών για Covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος