Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου: Να παγώσει η διαδικασία αποστολή βεβαιώσεων χρεών από το Δήμο (video)

Σε διακανονισμό των χρεών προς το Δήμο έτσι ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων, καλούνται οι δημότες του Δήμου Χίου, που έχουν αρχίσει και δέχονται προσωπικές επιστολές για τυχόν χρέη τους προς το Δήμο.


Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ζητά λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων οικονομικών συνθηκών να παγώσει η όλη διαδικασία.

“Οι δημότες που χρωστούν για διάφορους λόγους ποσά στο Δήμο, κινδυνεύουν ακόμα και με δεσμεύσεις από τις τράπεζες των λογαριασμών τους ή δέσμευση του ΑΦΜ από την εφορεία και άλλα, αφού από την 1η του νέου έτους μπορούν να προχωρήσουν στις παραπάνω ενέργειες. Η παραδοχή του σοβαρού προβλήματος από τη δημοτική αρχή, αλλά και όλους μας πάνω στο θέμα που θέσαμε, οδήγησε στο να δεχτούμε ως ΛΑΣ την απόσυρσή του για το επόμενο συμβούλιο , ώστε το ΔΣ να είναι καλύτερα προετοιμασμένο και να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Στο μεσοδιάστημα ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή ανέλαβαν την ευθύνη να παγώσουν αυτή τη διαδικασία χρεωστικών σημειωμάτων, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της και η κυβέρνηση, αλλά και ο δήμος να πάρει τα κατάλληλα πολιτικά μέτρα προάσπισης των δημοτών”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑΣ.

Να σημειωθεί, ότι από την πλευρά του Δήμου Χίου, δια στόματος του αρμόδιου αντιδημάρχου για τα οικονομικά, Γιώργου Μπελέγρη, επισημάνθηκε ότι τα χρέη αυτά των δημοτών ανέρχονται σε 3 εκατομμύρια ευρώ. Συνέστησε στους δημότες, που έχουν λάβει ή θα λάβουν σημειώματα, να μην τα αγνοούν και να έρχονται σε επικοινωνία με την οικονομική υπηρεσία.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να παγώσουν, οι όποιες οφειλές προς τον Δήμο, για το επόμενο εξάμηνο τουλάχιστον και μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες, να μην γίνει καμιά διακοπή νερού, παροχής υπηρεσίας, αλλά και να σταματήσει η όποια διαδικασία έχει ξεκινήσει για κατασχέσεις. Επίσης ο Δήμος Χίου να καλύψει τις υπηρεσίες και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να διατηρήσει το έκτακτο καθεστώς που ίσχυε λόγω της πανδημίας στα οφειλόμενα προς τους δήμους, «και να μη βάζει περαιτέρω τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών οικογενειών».
Επίσης ο Δήμος Χίου σε συνδυασμό και με την ΚΕΔΕ, τα συνδικάτα, τους άλλους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς να δράσουν, απαιτώντας από την κυβέρνηση την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση ή γενναία μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Να απαιτήσουν, ως δήμος, την κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής και του «χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ». Καθώς και να γίνει κατάργηση του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος