Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου: Φαραωνική η πρόταση παράκαμψης Βροντάδου

“Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του Βροντάδου και της Χίου βρίσκονται και πάλι οι σχεδιασμοί της Περιφερειακής αρχής για την παράκαμψη του Βροντάδου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου.Χαρακτηρίζει δε φαραωνική και ατελέσφορη τη λύση που προτείνει και πάλι η Περιφερειακή Αρχή για την παράκαμψη του Βροντάδου.

“Οι εκτός Χίου μελετητές εξακολουθούν σχέδια επί χάρτου google, που δεν συνάδουν με την οικιστική πραγματικότητα. Αγνοούνται επιδεικτικά οι υφιστάμενοι αγροτικοί δρόμοι και οι χαράξεις τους. Αγνοούνται οι προτάσεις ουσιαστικής παράκαμψης του αστικού ιστού του Βροντάδου, από Καριές –Αυγώνυμα –Ανάβατος προς το 18ο χλμ ή από Κυμιές μέσω Θόλους προς Χωριό της κιβωτού ή ακόμα από το δρόμο Καρδάμυλα- Πυτιούς. Δρόμοι επί της ουσίας χαραγμένοι και με πολύ λιγότερα κόστη, με πολιτική ευθύνη εδώ της περιφερειακής αρχής που αγνόησε τις παραμέτρους της φιλοσοφίας του έργου και το περιόρισε πάλι στο Βροντάδο”, τονίζει η ΛΑΣ.

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου: Φαραωνική η πρόταση παράκαμψης Βροντάδου“Αγνοούνται επιδεικτικά οι υφιστάμενοι αγροτικοί δρόμοι και οι χαράξεις τους, αγνοούνται οι προτάσεις ουσιαστικής παράκαμψης του αστικού ιστού του Βροντάδου», προσθέτει στην ανακοίνωσή της και αναρωτιέται γιατί δεν παίρνει θέση η Δημοτική Αρχή στο θέμα του κυκλοφοριακού του Βροντάδου.

“Εύλογα ερωτηματικά εγείρονται για τη σκοπιμότητα του έργου 15 εκατομμυρίων και βάλε , με το πρόσχημα της δήθεν παράκαμψης του Βροντάδου, τη στιγμή που αλλού πονά το νησί”, προσθέτει η ΛΑΣ που καταθέτει και πάλι σειρά προτάσεων για την ήπια αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην περιοχή και ζητώντας από το Τοπικό συμβούλιο να επωμιστεί την ευθύνη για ενημέρωση του κόσμου και τελικής απόφασης μέσα από Λαϊκή Συνέλευση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος