Λα.Σ. Ικαρίας: “Η υπεράσπιση της υγείας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας”

“Η υπεράσπιση της υγείας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας!” τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας στο κείμενο της με αφορμή τις σημερινές (22/6) κινητοποιήσεις για την υγεία και καλεί τους Ικαριώτες, να διεκδικήσουν οργανωμένα, με επόμενο βήμα την κινητοποίηση για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στο Νοσοκομείο στις 12:00, και την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 12:00 στο Π.Ι Ραχών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΛαΣ, σχετικά με δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας: “… το νοσοκομείο Σαντορίνης – που με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «λειτουργεί ως υποκατάστημα» της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας – είναι «πιλότος» για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Για τις συνέπειες της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων: «Είναι λάθος να μιλάμε για δημόσια δωρεάν Υγεία. Η Υγεία είναι προϊόν, έχει κόστος και πληρώνεται. Το νοσοκομείο είναι επιχείρηση (…) και το μεγάλο σαράκι είναι η μονιμότητα των εργαζομένων». Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις αλλά και μετά
 Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συγχωνεύσεων και μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων καθώς και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος Υγείας .
 Καταγγέλλουμε όσους αιρετούς συμφωνούν η ανέχονται αυτούς τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, και δεν αντιδρούν ούτε τώρα που είναι ξεκάθαρη η σοβαρότατη κυβερνητική ευθύνη για την διάλυση των νοσοκομείων…
Υποστηρίζοντας όσες κινητοποιήσεις διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας των νησιών μας, μέσα από ένα σύστημα υγείας που θα είναι πραγματικά δημόσιο και δωρεάν. Ενώνουμε την φωνή μας με συνδικάτα και συλλόγους διεκδικώντας:
 Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας -Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού σε Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας – Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ. (Άμεση ενίσχυση κενών οργανικών θέσεων νευραλγικών τμημάτων του νοσοκομείου με παροχή κινήτρων προσέλκυσης. Άμεση στελέχωση Κέντρου Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό).
 Καμία απόλυση υγειονομικού. ΌΧΙ στις μετακινήσεις υγειονομικών και στα μπαλώματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας. Διεκδικούμε την ανάκληση των αναστολών εργασίας των υγειονομικών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος