Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων σε όλα τα χωριά της Σάμου

Ξεκινούν από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες σε διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

Αρχικά, το Σάββατο στις θα γίνει από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας του θεατρικού αναλόγιου και μονόπρακτου «ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ’40 », στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου με ελεύθερη είσοδο. Την ίδια ημέρα ανοίγει τις πύλες του το «Το χωριό των ξωτικών» στην πλατεία Ειρήνης Πυθαγορείου με ελεύθερη είσοδο για όλους με πολλά χριστουγεννιάτικα θέματα, εκπλήξεις και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, όπως γλυκόσπιτο, παραμυθόσπιτο, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, γράμμα στον Άη Βασίλη, face painting στο πνεύμα των Χριστουγέννων και πολλά άλλα. Το χωριό θα είναι ανοικτό κάθε Σαββατοκύριακο ως τις 17 Δεκεμβρίου από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ.

Επίσης, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από 10:00 έως 22:00 θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό σύλλογο ¨Αρίσταρχος ο Σάμιος¨, ενώ στο ίδιο Δ/Δ την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 17:30 θα γίνει το άναμμα του Δέντρου , με μουσική και εδέσματα. Την ίδια ημέρα στις 18:00 επίσης θα γίνει το άναμμα του Δέντρου στην πλατεία Μ. Χούμα στην Χώρα, καθώς και παρουσίαση δρώμενου και χορωδία από τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Η ΕΙΡΗΝΗ¨ σε συνεργασία με τον Α.Ο ¨ΛΑΙΛΑΨ¨:Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου , ώρα 20:00 στο Κοκκάρι θα γίνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου & γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου: Εκκλησιασμός – Περιφορά εικόνας Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου και θα ακολουθήσει παρουσίαση χορών από το παιδικό τμήμα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων & του Συλλόγου ¨ Η Πηγή της Μάνας¨.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 20:00 θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πρωτεύουσα στην πλατεία Πυθαγόρα, με χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Μουσικό σχολείο Σάμου, την Πένυ Σκάρου και πολλές εκπλήξεις.

Τέλος στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην πλατεία Πυθαγόρα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σάμου, ενώ την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 20:30 θα παρουσιαστεί η Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος