Κριτική ΔΑΣ Χίου σε εκπρόσωπο ΔΑΚΕ σε ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ για απεργία πρωτομαγιάς

Σφοδρή κριτική στον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ στην ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, ασκεί η παράταξη της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Χίου, με αφορμή το διαχωρισμό της θέσης του από την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, 6 Μαΐου.


“…Ο γνωστός μας και μη εξαιρετέος εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στην ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ κ. Καρατζάς Κων/νος, ενδυόμενος για άλλη μια φορά την στολή του “Κυβερνητικού Εκπροσώπου”, συντάσσεται σαφώς με την κυβερνητική απόφαση της ΝΔ (4η Μάη), αλλά και αυτό το ίδιο το κατάπτυστο νομοσχέδιο, που ενταφιάζει εργατικά δικαιώματα κατακτημένα με αίμα της εργατικής τάξης, όπως το 8ωρο , πενθήμερο κλπ”, αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη του ΠΑΜΕ.
“Σημειώνει δε ότι ήταν ο μόνος από την Εκτελεστική γραμματείας του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, που ζήτησε «κομψευόμενη» γλώσσα στην ανακοίνωση για την απεργία”, όπως αναφέρει η ΔΑΣ Χίου.
“Αν και εκπαιδευτικός ο ίδιος δε γνωρίζει τους στίχους του Παλαμά:
«..Πες τα, και ακέρια και γυμνά· δε φτάνει να λάμπει αλήθεια· πρέπει και να σφάζει./Ο λόγος, που χτυπά και που θυμώνει, ριζώνει και της γης την όψη αλλάζει…»”, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της ΔΑΣ, που κατέχει και την πλειοψηφία στην ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Ανακοίνωση ΝΤ ΑΔΕΔΥ

“Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886, γκρεμίζει ό,τι απέμεινε όρθιο με τους αγώνες μας, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, καλώντας στην απεργία της 6 Μαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ_ανακοίνωση ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος