Κώστας Μουτζούρης: Ενημερώθηκε για την πορεία των έργων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σάμος

Διήμερη επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον νέο εκτελεστικό γραμματέα Άρη Ελευθερίου.

Ο κ. Μουτζούρης επισκέφτηκε το Μοναστήρι της Μ. Παναγίας και του ζητήθηκε η συνδρομή για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την επισκευή του τέμπλου. Επόμενος σταθμός το Αλιευτικό καταφύγιο Ηραίου το οποίο τους επόμενους μήνες θα παραδοθεί ωστόσο διαπιστώθηκε η ανάγκη επέκτασης του προσήνεμου μόλου κατά 15 μέτρα. Ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και η ίδια θα αναλάβει και το έργο της αποκατάστασης του λιμένα Κοκκαρίου οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής καθώς είναι ένα τουριστικό θέρετρο και η όχληση θα επηρέαζε τουριστικά το Κοκκάρι.

Επίσης το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου ώστε να συζητηθεί αρχικά το θέμα της καταγγελίας για τη μη λειτουργία του βιολογικού στο Πυθαγόρειο όπου αποφασίστηκε να γίνει έκθεση των υπηρεσιακών παραγόντων ενώ τέθηκε προς συζήτηση και το θέμα της λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου στην οποία επιθυμεί να έχει ενεργό ρόλο ο Δήμος.

Όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης συμφώνησαν από κοινού σε εισήγηση που θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.Άλλο θέμα που τέθηκε από τον κ. Στάντζο είναι η επιπλέον χρηματοδότηση του κτιρίου στο ΚΕΓΕ που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο και υπήρξε δέσμευση από τον κ. Μουτζούρη οι μαθητές τον Σεπτέμβριο να βρίσκονται στις νέες αίθουσες.

Τέλος ο κ. Μουτζούρης εξήρε για άλλη μια φορά τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε Σάμου λέγοντας ότι αναφορικά με τα έργα που εκτελούνται είναι πρότυπο σε όλο το Β. Αιγαίο. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πανουράκης ενημέρωσε ότι προχωρούν τα έργα στα αυλάκια, στην περιμετρική οδό αλλά και στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος