Κόντρα Μιχαηλίδη – ΣΥΡΙΖΑ Χίου με τον Υπουργό Μετανάστευσης για τους διαμένοντες στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ – Απάντηση Μηταράκη

Αντιπαράθεση με τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, έχουν ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, και η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κόμματος, που σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Ο κ. Μηταράκης συνεχίζοντας την γνωστή παραπλανητική του τακτική και έχοντας καταστήσει την λαθροχειρία καθημερινή πρακτική, αναφέρει ως επίτευγμα την μείωση του αριθμού των ανθρώπων που παρέλαβε στη ΒΙΑΛ”.

Κόντρα Μιχαηλίδη – ΣΥΡΙΖΑ Χίου με τον Υπουργό Μετανάστευσης για τους διαμένοντες στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ – Απάντηση Μηταράκη“Αποκρύπτει, όμως, το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε 1.400 άτομα τον Ιούνιο του 2019, αριθμό που τετραπλασίασε μέσα σε λίγους μήνες, με την ολέθρια πολιτική της στο μεταναστευτικό, όπως ακριβώς συνέβη και στα γειτονικά μας νησιά. Εκτός και αν στο διάστημα μέχρι να αναλάβει ο κ. Μηταράκης κυβερνούσαν τη χώρα οι Αρειανοί», συνεχίζει η κοινή δήλωση που επισημαίνει: «Τί να πρωτοθυμηθούμε από τα έργα και της ημέρες τους: την κατάργηση του Υπουργείου, τα αθερινόδυκτα που θα απέτρεπαν τις ροές, τις επαναπροωθήσεις που κατέστησαν τη χώρα περίγελο στην Ευρώπη, και τόσα άλλα”.

“Θα μείνετε με τα χαρτιά”

“Αλλά επειδή ο κ. Μηταράκης έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου τον τελευταίο καιρό για να εξασφαλίσει τις “αδειοδοτήσεις” για την υπερδομή του Θόλους με θαυμαστές – φωτογραφικές διαδικασίες, τον ενημερώνουμε πως θα μείνει με τα χαρτιά στο χέρι. Τον καλούμε, όπως και τους ολίγιστους προπομπούς του, να εγκαταλείψουν έστω και τώρα την τυχοδιωκτική τους τακτική και να ακούσουν την τοπική κοινωνία. Να σταματήσουν να ψεύδονται πως συνδιαλέγονται τάχα με τους πολίτες. Στην ουσία συνομιλούν αποκλειστικά με τον εαυτό τους. Τους καθιστούμε δε απόλυτα υπεύθυνους, για τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις ακολουθήσουν», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση Μηταράκη- καταθέστε ερώτηση στη Βουλή
Κόντρα Μιχαηλίδη – ΣΥΡΙΖΑ Χίου με τον Υπουργό Μετανάστευσης για τους διαμένοντες στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ – Απάντηση ΜηταράκηΆμεση ήταν η απάντηση του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε σχεδόν διπλάσιους στη ΒΙΑΛ από όσους είναι σήμερα. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ξεχνάνε ότι η μεταναστευτική κρίση των νησιών δημιουργήθηκε επί των ημερών τους. Όπως δημιουργήθηκε η ΒΙΑΛ, η Σούδα, τα Ταμπάκικα. Και θα είχε γίνει και το αεροδρόμιο των Ολύμπων Δομή αν δεν είχαμε παρέμβει με γόνιμη εναλλακτική λύση».

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έπραξε αυτά που δεσμεύτηκε, δηλαδή μείωσε ουσιαστικά τις ροές και προχώρησε σε μαζική αποσυμφόρηση. Καλώ τον κ. Μιχαηλίδη αν θέλει να συζητήσει το μεταναστευτικό στη Χίο να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. Προ εβδομάδων έκανα την ίδια πρόσκληση στον κ. Μπουρνούς, να συζητήσουμε για την Λέσβο και αναμένω. Πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, ότι η πολιτική του “πληκτρολογίου” δεν είναι εποικοδομητική ούτε για τους ίδιους ούτε για τον τόπο», καταλήγει ο κ. Μηταράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος