Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο: «Στην ανακούφιση της κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο στοχεύει το πρόγραμμά μας»

Το ζήτημα της ακρίβειας που μαστίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά και οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, κυριάρχησαν στις επαφές κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του Κόμματος, στις 7:00  σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Η Γραμματέας της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Ράνια Σβίγκου και ο Διονύσης Καλαματιανός, Βουλευτής Ηλείας, Αν. Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού και στελέχη της ΝΕ, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, περιόδεψαν  στην κεντρική αγορά της πόλης ενώ είχαν και συνάντηση με το Δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου.

Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο: «Στην ανακούφιση της κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο στοχεύει το πρόγραμμά μας»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «ξεκινήσαμε την περιοδεία μας στη Λέσβο με συνάντηση με τα δύο ενεργά σωματεία εργαζομένων και γιατρών του Βοστάνειου Νοσοκομείου και η εικόνα είναι διάλυσης υποβάθμισης και συρρίκνωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, εικόνα μιας κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο».

Αναφέρθηκε στην ακρίβεια που έχει «γονατίσει» επιχειρήσεις και νοικοκυριά τονίζοντας ότι «κάποιοι βγάζουν δις στην πλάτη της κοινωνίας και η κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση επικοινωνιακά δείχνει ότι συγκρούεται με τις τράπεζες αντί να πάρει μέτρα προστασίας των δανειοληπτών, και αυτό  είναι πολιτική επιλογή Κ. Μητσοτακη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τις προτάσεις του , τόσο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης όσο και για την στήριξη της κοινωνίας. Η λύση είναι η πολιτική αλλαγή» κατέληξε η κ. Σβίγκου.

Ο Αν. Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, μίλησε για «ένα κοστολογημένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα, που στηρίζει την κοινωνική πλειοψηφία».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος του προγράμματός του, ο κ. Καλαματιανός σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ κοστολογείται 5,1 δις και του ΣΥΡΙΖΑ στα 5,6 δις αλλά δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά πολιτικής επιλογής.  Η ΝΔ προσανατολίζεται αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της οικονομικής ελίτ, ενώ το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ στην ανακούφιση της κοινωνίας».

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς σημείωσε ότι «Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της ΝΔ στη Λέσβο είναι η Βάστρια, ενώ τα τελευταία 3,5 χρόνια,  είναι χρόνια υπανάπτυξης για τη Λέσβο από την κυβέρνηση της ΝΔ καθώς δεν υλοποίησε τίποτα από όσα υποσχέθηκε. Το πολιτικό μήνυμα από την επίσκεψη σήμερα του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβου , τόνισε ο κ. Μπουρνούς είναι ότι  έχει έρθει επιτακτικά η ανάγκη για πολιτική αλλαγή .Το πρωί κατά την επίσκεψη στο Βοστάνειο Νοσοκομείο οι δύο σύλλογοι εργαζομένων και γιατρών παρουσίασαν στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα που εστιάζονται στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών και κυρίως στο ακτινολογικό, ψυχιατρική κλινική, που υπολειτουργούν αλλά και άλλα τμήματα όπως το χειρουργικό και  το μαιευτικό που στο τέλος του χρόνου θα μείνουν μόλις τρεις γιατροί σε κάθε κλινική, πιέζοντας ακόμα περισσότερο την πολύ άσχημη κατάσταση.

Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο: «Στην ανακούφιση της κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο στοχεύει το πρόγραμμά μας»

Τέλος το κλιμάκιο άκουσε από το Δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου τα προβλήματα στα χωριά αλλά και το αίτημα για επαναφορά των  αυτόνομων ψηφοδελτίων  για τις κοινότητες, μαζί με διαχείριση πόρων του δημοτικού προϋπολογισμού για αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας των χωριών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος