ΚΚΕ: Καθυστερήσεις έξι μήνες μετά τον φονικό σεισμό στην Σάμο

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης της Σάμου προτείνει το ΚΚΕ, 6 μήνες από το φονικό σεισμό που έπληξε το νησί στις 30 Οκτώβρη 2020.

Η ανάγκη να αποκατασταθούν οι ζημιές και η ζωή των πληγέντων, είναι μεγάλη τονίζει το ΚΚΕ, που θεωρεί ότι ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή αλλά και οι κατοικίες, τα δημόσια κτίρια, τα ιστορικά μνημεία από τη σεισμική δραστηριότητα αλλά και από άλλα φαινόμενα, αυτό δεν συμβαίνει γιατί «ο σχεδιασμός του κράτους και της τοπικής διοίκησης που έχει γνώμονα και προτεραιότητα έργα που, στο όνομα της ανάπτυξης, στοιχίζονται πίσω από το πώς θα δώσουν ώθηση στην αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων».

Το ΚΚΕ καταγράφει τις καθυστερήσεις που υπάρχουν 6 μήνες μετά τον σεισμό με εκατοντάδες κατεδαφιστέα κτίρια δημόσια και ιδιωτικά τα οποία καλούνται να περιμένουν μήνες για την έκδοση των αδειών επισκευής και κατεδάφισης λόγω υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι από τα 250 κατεδαφιστέα κτίρια έτοιμο φάκελο είχαν τα 158 και από αυτά είχαν εγκριθεί τα 49! Στο Δήμο Ανατολικής Σάμου από τα 140 είχαν εγκριθεί μόλις 23!

Στα σχολεία, οι αίθουσες κοντέϊνερ ήρθαν πέντε μήνες μετά κι όχι όλες. Ενώ σε κανένα σχολείο δεν έχουν ξεκινήσει ουσιαστικά έργα. Στις δεκάδες επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από το σεισμό ή τη μετασεισμική πλημμύρα έχει δοθεί ένα πολύ μικρό ποσοστό σε πολύ λίγους.

Με αντίστοιχους ρυθμούς προχωρά και η επιδότηση ενοικίου αναφέρει το ΚΚΕ «που βέβαια σκοντάφτει και στις προϋποθέσεις που έχουν μπει για να είναι κάποιος δικαιούχος. Έτσι στο Δήμο Ανατολικής Σάμου από 97 αιτήσεις είχαν εγκριθεί 14»!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος