Αντίθετος ο Δήμος Ικαρίας στην εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών – Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Εφετείο Αθηνών

Κάλεσμα απευθύνει ο Δήμος Ικαρίας σε φορείς και κατοίκους του νησιού να παραστούν στο Διοικητικό Εφετείο των Αθηνών το πρωί της 19ης Απριλίου. Η συγκεκριμένη μέρα είναι ημέρα εκδίκασης της προσφυγής του Δήμου και 17 φορέων κατά της ΡΑΕ, που κατατέθηκε το 2021 μετά από απόφαση του ΔΣ, για την εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στη κορυφογραμμή της Ικαρίας.

Στο κάλεσμα – ανακοίνωση ο Δήμος Ικαρίας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι κυβερνήσεις, (η σημερινή  και  η προηγούμενη), προωθούν με τη στήριξη  αρκετών  κομμάτων  τη λεγόμενη «Ενεργειακή Μετάβαση» και την «Πράσινη Ανάπτυξη» τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Μια «πράσινη ανάπτυξη» που για τον λαό είναι μαύρη, με πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος, διακοπές ηλεκτροδότησης , ενεργειακή φτώχεια.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, επιχειρηματικοί όμιλοι αξιοποιώντας τις κυβερνητικές πολιτικές έχουν εξαπολύσει μία τεράστια επίθεση στον φυσικό πλούτο της χώρας, με μοναδικό στόχο το κέρδος τους .

Έχοντας ως πρόσχημα την «προστασία του περιβάλλοντος», επικαλούμενοι και λόγους «μείζονος εθνικού συμφέροντος», προσπαθούν να μας πείσουν για την ανάγκη άμεσου και καθολικού προσανατολισμού προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Προωθούν τεράστιους χερσαίους και υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς, τεράστιους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, εντός προστατευόμενων περιοχών, χωρίς κανένα σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.(…)

Αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα βοηθούμενα από το πρόθυμο «πολιτικό προσωπικό» έχουν εξαπολύσει επίθεση και κατά του φυσικού πλούτου της Ικαρίας, καθώς δρομολογείται ένας αιολικός σταθμός που θα καλύψει ολόκληρη την κορυφογραμμή του νησιού. Υποβαθμίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ήδη διαβρωμένη και ερημοποιημένη του γη,  του φυσικού κάλους, του τουριστικού «προϊόντος», κ.α.

Αντίθετος ο Δήμος Ικαρίας στην εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών – Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Εφετείο Αθηνών

Επίσης δρομολογούνται δύο τεράστιοι αιολικοί παράκτιοι σταθμοί στα δυτικά και νότια του νησιού, απέναντι από τον Κάλαμο και έως τον Μαγγανίτη.(…)»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος