Δεν έχει ακόμα εκδοθεί από τη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων η απόφαση για τις φορολογικές διευκολύνσεις στους κατοίκους της Λέσβου μετά τη θεομηνία του Νοεμβρίου.
Αρχές Δεκεμβρίου η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε δώσει θετική έκθεση προς τη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων μετά το αίτημα που είχε υποβάλει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων των κατοίκων της Λέσβου μέχρι τις 28 Μάιου, όσο διαρκεί δηλαδή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης του νησιού.
Πάντως από την εφορία Μυτιλήνης δεν μπορούν να προβούν σε καμία διευκόλυνση μέχρι να έχουν στα χέρια τους τη σχετική απόφαση.
Τη Δευτέρα ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εκ νέου επιστολή στη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων ζητώντας να εκδοθεί επιτέλους η σχετική εγκύκλιος ενώ επιχειρηματίες και πολίτες ζητούν την επιτάχυνση των διαδικασιών αφού τελειώνει ο Δεκέμβης και προθεσμίες πληρωμής οφειλών εκπνέουν με κίνδυνο να επιβαρυνθούν με πρόστιμα.
Η αναμενόμενη εγκύκλιος θα προβλέπει ότι : μέχρι τις 28 Μαΐου 2017 θα παρατείνεται η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους στη Λέσβο, ενώ για τον ίδιο λόγο παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών. Ακόμα θα αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος