Καθημερινή Δημοτική Συγκοινωνία με τα χωριά της Αμανής εγκαινιάζει ο Δήμος Χίου

Σε καθημερινή σύνδεση με δημοτική συγκοινωνία της πόλης της Χίου με την περιοχή της Αμανής, που τον περασμένο Αύγουστο πλήγηκε από τις φωτιές, προχωρά ο Δήμος Χίου.
H δημοτική συγκοινωνία ξεκινά από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025 και θα γίνονται καθημερινά δύο δρομολόγια, πρωί και μεσημέρι, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Χίου, «η ίδρυση της δημοτικής συγκοινωνίας κρίθηκε επιτακτική, καθώς η περιοχή της Αμανής παρέμεινε χωρίς δημόσια συγκοινωνία για σχεδόν δώδεκα μήνες, γεγονός που επιδείνωσε την απομόνωση των κατοίκων και δυσχέρανε την καθημερινότητά τους. Επιπλέον, πρόκειται για μια πυρόπληκτη περιοχή, που έχει πληγεί πολλαπλώς τα τελευταία χρόνια και απαιτεί ενίσχυση σε υποδομές και υπηρεσίες.
“Η δημοτική συγκοινωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και την προσβασιμότητα των πολιτών”, επισημαίνεται.

Να σημειώσουμε ότι την 11 Ιουνίου 2025 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου έλαβε την απόφαση ίδρυσης δημοτικής συγκοινωνίας και 19 Σεπτεμβρίου 2025 υπέβαλλε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το επίσημο αίτημα για τη λήψη αδειοδότησης.
Σύμφωνα με ενημέρωση του βουλευτή Χίου της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, στις 25 Σεπτεμβρίου είχαμε την θετική απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο αίτημα του Δήμου Χίου, ενώ προχώρησαν και οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, προκειμένου ο Δήμος Χίου να εξυπηρετεί δωρεάν και με δαπάνες του, τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Αμανής.
Το δε λεωφορείο (φωτογραφία) έχει διατεθεί δωρεάν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δρομολόγια λεωφορείου
Η γραμμή θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση και τους οικισμούς της Αμανής (συνολικά 19 χωριά) εφόσον αυτό απαιτείται. Για την καλύτερη οργάνωση των δρομολογίων της ανταπόκρισης προς τους οικισμούς απαιτείται 24ωρη προσυνεννόηση στο τηλέφωνο: 22713 50890 του Δήμου Χίου.
Τα δρομολόγια του λεωφορείου, που καθημερινά θα αναχωρεί από το Δημαρχείο είναι:
Αναχώρηση από Χίο για Βολισσό:
5.30 π.μ., ανταπόκριση προς τα υπόλοιπα χωριά κατόπιν 24ωρης προσυνεννόησης στο 22713 50890
Αναχώρηση από Βολισσό για Χίο: 7.00 π.μ.

Επιστροφή από Χίο για Βολισσό:
3.00 μ.μ., ανταπόκριση προς τα υπόλοιπα χωριά κατόπιν 24ωρης προσυνεννόησης στο 22713 50890
Αναχώρηση από Βολισσό για Χίο: 4.15 μ.μ..

«Στο τηλέφωνο 22713.50890 μπορείτε να απευθύνετε και κάθε σχετική ερώτηση καθώς για εύλογο χρονικό διάστημα η λειτουργία θα είναι πιλοτική, για αυτό ζητάμε την συνεργασία και κατανόηση των πολιτών στη τελική διαμόρφωση της», σημειώνει ο Δήμος Χίου, τονίζοντας ότι «παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος