“Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά”- Διαδικτυακό Εργαστήρι στη Χίο

Με στόχο την μετάβαση της Χίου σε καθαρές μορφές ενέργειας ο Δήμος Χίου και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά”, με ενδιάμεσο φορέα το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Στα πλαίσια του προγράμματος, την Τρίτη 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο διαδικτυακό εργαστήρι στο νησί. Σε αυτό θα παρουσιαστεί η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε μια προσπάθεια να μπουν οι βάσεις για τον τρόπο που θα γίνει η μετάβαση της Χίου σε καθαρές μορφές ενέργειες.

Σύμφωνα με την καταγραφή, σήμερα στη Χίο μόλις το 10% της παραγόμενης ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Στόχος, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χίου Αντώνη Ζερβάκη, είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και συναίνεση φορέων και πολιτών για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα επιλεχθούν.

Σε αυτή την προοπτική για καθαρή ενέργεια και στη Χίο, συμμετέχει και η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Ως εταίρος του προγράμματος που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Στην ημερίδα θα μεταφερθεί η εμπειρία της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, ενώ θα παρουσιαστεί και το μοντέλο της Χάλκης που χαρακτηρίζεται σαν το “Πράσινο – Έξυπνο Νησί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος