Κατεπείγουσα συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Χίου για Νέα Δομή στο Θόλος

Κατεπείγουσα συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη, στις 11.00 το πρωί, της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου με σκοπό τον «ορισμό δικηγόρου για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων νομής και προσωρινής διαταγής για την αποτροπή δημιουργίας της υπερδομής προσφύγων στη Χίο».
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η ανάδοχος εταιρεία της κατασκευής της υπερδομής προσφύγων στο Θόλος, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών στην αρχή του έτους και για αυτό δικαιολογείται η κατεπείγουσα συνεδρίαση.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Χίου έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης για τη χωροθέτηση δομής στο Θόλος, αφού υποστηρίζει ότι είναι δημοτική έκταση. Η αίτηση συζητήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021 και αναμένεται να βγει η απόφαση.
Εχει προχωρήσει επίσης στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Χίου, η συζήτηση των οποίων έχει προσδιορισθεί για τις 19 Ιανουαρίου 2022.

Ανακοινώσεις κομμάτων
“Το μεγάλο Ευρωπαϊκό προσφυγικό πρόβλημα, έχει μετατραπεί με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σ ένα πρόβλημα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα γίνεται η ασπίδα της Ευρώπης και τα νησιά του Αιγαίου αποθήκες ψυχών”, σχολιάζει μεταξύ άλλων η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα τελευταία ναυάγια πλοίων που μετέφεραν πρόσφυγες- μετανάστες.
Με αφορμή δε την έντονη συζήτηση που γίνεται στο νησί, σχετικά με το αν θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου οι εργασίες για την κατασκευή Νέας Κλειστής Δομής στην περιοχή Θόλος, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου στο γεγονός ότι «δεν περιμένει καν την απόφαση της δικαιοσύνης», σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.
«… Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένουμε να λέμε όχι σε τέτοια μεγάλα κέντρα κράτησης. Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι μια μικρή δομή η οποία θα είναι για καταγραφή και ταυτοποίηση και έπειτα οι πρόσφυγες να μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΕ Χίου του ΚΙΝ.ΑΛ. που καλεί την Κυβέρνηση, αντί να σχεδιάζει «φαραωνικές δομές στα νησιά μας, να εργασθούν ώστε να βελτιωθεί το νέο σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, καθώς επίσης να ασκήσουν τις ανάλογες πιέσεις για δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού αναλογικού επιμερισμού προσφύγων/μεταναστών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος