Καταλήψεις με αιτήματα για μέτρα κατά του κορονοϊού σε σχολεία της Χίου

Με αιτήματα για πιο αυστηρό πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό, ξεκίνησαν καταλήψεις από σήμερα και σε σχολεία της Χίου. Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη είναι τα 1ο και 3ο ΓΕΛ Χίου, ΕΠΑΛ Βροντάδου και Γυμνάσιο Βροντάδου.

Τα αιτήματα των μαθητών στα δύο Γενικά Λύκεια είναι τα ακόλουθα:
• Τροποποίηση και επικαιροποίηση υγειονομικού πρωτοκόλλου ( κατάργηση του 50% +1 κρούσματα για κλείσιμο τμήματος )
• Αναστολή λειτουργίας τμήματος από το πρώτο κρούσμα/ Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές
• Αραίωση ή μείωση των μαθητών ανά τμήμα
• Δωρεάν χορήγηση ειδικών μασκών σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
• Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στα σχολεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο τη διενέργεια αξιόπιστων τεστ
• Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας
• Σε περίπτωση που ένας μαθητής βρίσκεται σε επαφή με κρούσμα στο οικογενειακό του περιβάλλον, να δικαιολογούνται οι απουσίες του και να μπαίνει σε καραντίνα.

Καταλήψεις με αιτήματα για μέτρα κατά του κορονοϊού σε σχολεία της Χίου
Παράλληλα στο κείμενό τους σημειώνεται:
«Δεν είμαστε χούλιγκανς ή ανάρμοστοι μαθητές που επιδιώκουν να χάσουν μάθημα. Αισθανόμαστε καθημερινά τον κίνδυνο. Αισθανόμαστε απροστάτευτοι, φοβισμένοι για την υγεία μας και την υγεία των δικών μας ανθρώπων. Νιώθουμε πως παλεύουμε μόνοι, χωρίς καμία βοήθεια και ανταπόκριση από τους αρμόδιους.
Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να μπλοκάρουμε τη ροή της εκπαίδευσης, όμως όλες οι προσπάθειες μας και οι ενέργειες μας απαξιώνονται. Έτσι νιώθουμε, δυστυχώς, αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή την πράξη.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδος και προσκαλούμε και άλλα να κινητοποιηθούν. Έχουμε το δικαίωμα να αντιδράσουμε.
Κάποια ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο κορονοϊός δεν είναι παρά ένα πρόσχημα για τις ενέργειες μας. Δηλώνουμε απογοητευμένοι. Πρόσχημα είναι η υγεία μας; Η υγεία των συμμαθητών και των καθηγητών μας; Η υγεία των οικογενειών μας;
Ομολογούμε πως κάποιες συμπεριφορές του εργατικού δυναμικού του σχολείου μας, μας δημιουργούν αμφιβολίες. Τι ιδεώδη τελικά προωθούνται; Γιατί επιδιώκεται ο διχασμός μεταξύ μαθητών και καταδιώκεται η αλληλεγγύη; Δεν δικαιούνται τα παιδιά ως πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους; Δεν δικαιούμαστε μια ασφαλέστερη εκπαίδευση χωρίς φόβο; Μήπως τα πρότυπα που αναπαράγονται δε συνάδουν με τα ιδεώδη που επιδιώκει να προβάλει το εκπαιδευτικό σύστημα;
Προσκαλούμε τους καθηγητές να στηρίξουν την προσπάθεια μας και να μην προσπαθούν άλλο να μας αποτρέψουν και να μας διχάσουν. Τους παρακινούμε να μην πάρουν μέρος στην τηλεκπαίδευση, να κατανοήσουν τη θέση μας και να σταθούν πλάι μας.
Αγωνιζόμαστε επιδιώκοντας την ανταπόκριση των αρμόδιων.
Ομάδα κατάληψης 1ου και 3ου ΓΕΛ Χίου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος