Κ. Μουτζούρης για παράκαμψη Μυρσινιδίου: “Θα δω την περιοχή με τα μάτια του μηχανικού”

«Χωρίς διάλογο με την κοινωνία έργο δεν γίνεται» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχετικά με τον υπό συζήτηση δρόμο Θόλους- Αίπους, με τον οποίο θα επιτευχθεί η παράκαμψη του Μυρσινιδίου.
Σημειώνοντας ότι από την Οικονομική Επιτροπή δόθηκε η έγκριση να γίνει η μελέτη για τον παρακαμπτήριο δρόμο, έκανε γνωστό ότι κατά την παραμονή του στη Χίο θα διατρέξει τη συγκεκριμένη περιοχή έτσι ώστε να δει που οφείλονται οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες.
«Θα διατρέξω στο δρόμο για να δω με τα μάτια μου, τα μάτια του μηχανικού, τι φταίει εκεί πέρα… Από ότι καταλαβαίνω, η υπηρεσία πολύ ορθώς έχει κάνει μια διερεύνηση των ολισθήσεων του εδάφους που είδε στο Μυρσινίδι και προχωρά ανάθεση μελέτης για να το αντιμετωπίσει…», σημείωσε.

Κ. Μουτζούρης για παράκαμψη Μυρσινιδίου: “Θα δω την περιοχή με τα μάτια του μηχανικού”
Χίος: με την κόκκινη γραμμή ο σχεδιαζόμενος παρακαμπτήριος δρόμος Θόλους- Αίπους (σχέδιο από τον πρόεδρο της Ενωσης Καταναλωτών Χίου Γιάννη Μισετζή)

Το σκεπτικό της Περιφέρειας είναι πως εφόσον προχωρήσει το έργο για να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις, θα πρέπει να κλείσει ο δρόμος σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξευρεθεί εναλλακτική διαδρομή, έτσι ώστε οι κάτοικοι από τη βορειοανατολική πλευρά του νησιού να έρθουν στην πόλη της Χίου και το αντίστροφο.
«Ότι γίνει θα γίνει με συναίνεση και αγάπη για τη Χίο», πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης που αποδέχτηκε ότι εν μέρει είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις αφού συζητούμε για παρακαμπτήριο, πριν υποδείξει η μελέτη πως θα αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις.
Κ. Μουτζούρης για παράκαμψη Μυρσινιδίου: “Θα δω την περιοχή με τα μάτια του μηχανικού”Να θυμίσουμε ότι το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά την ανακοίνωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, την 1η Απριλίου, πως 6 μελετητικά γραφεία κατέθεσαν προσφορές για τη μελέτη του παρακαμπτήριου δρόμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος