Ημέρα εθελοντή αιμοδότη με αιμοδοσία στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου

«Εορταστική εθελοντική αιμοδοσία» πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, από τις 8.30 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ., στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2021.

“Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και έχει ως στόχο να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την ανιδιοτελή προσφορά του.
… Με τη διοργάνωση αυτή τιμούμε και ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες πανδημίας, δείχνουν την αγάπη, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας το πιο πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας”, σημειώνει το Τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Παράλληλα με την αιμοδοσία σε όσους και όσες το επιθυμούν θα γίνεται λήψη επιχρίσματος για εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Σε ανακοίνωσή του εξάλλου το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν εμπράκτως στην παγκόσμια αυτή γιορτή που διοργανώνει το Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου. Θυμίζει δε ότι «το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται… ούτε αγοράζεται… ούτε πουλιέται… Μόνο προσφέρεται…».

Στο e-Αιμοδότες

Από τις 12 Ιουνίου στην εφαρμογή e-Αιμοδότες περιλαμβάνεται και το Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο”.

Την εφαρμογή δημιούργησαν μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής. Η βασική καινοτομία της βραβευμένης εφαρμογής που μπορεί να κατέβει στα “έξυπνα κινητά”, είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες του να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας.

Επίσης, το e-Αιμοδότες διευκολύνει τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για android  και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την “κατεβάσουν” δωρεάν από το Play Store (https://bit.ly/e-aimodotes).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος