Ικαρία: Στις 18 Ιουνίου, ανοιχτή συζήτηση με θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Ανοιχτή συζήτηση, στην πλατεία του Χριστού Ραχών το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. διοργανώνει η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας με θέμα την πρόθεση εγκατάστασης βιομηχανικού επιπέδου αιολικού πάρκου στο νησί. Καλεσμένοι ομιλητές είναι ο Άκης Παπασαράντου από την Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου, ο Πέτρος Κουσουνάδης από την Κίνηση των Τηνιακών και εκπρόσωπός της Ανοιχτής Συνέλευσης των Αγράφων.
Στην ανακοίνωση της ΑΣΠΙ στο τέλος του 2021 είχαν αναφερθεί τα εξής: “Στις 11/11/2021 η ΡΑΕ διά του Προέδρου της υπέγραψε τη «Βεβαίωση Παραγωγού Ειδικού Έργου υπ΄αριθ. 0542/2021» που αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ισχύος 330 MW στην Ικαρία.
Αυτό σημαίνει, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι το κράτος είναι αποφασισμένο αμετάκλητα να μετατρέψει το νησί μας σε βιομηχανική περιοχή ανεμογεννητριών παρέχοντας κάθε διευκόλυνση και κάλυψη στον επιχειρηματικό όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., χωρίς να υπολογίζει την καταστροφή της γης μας και τις συνέπειες στη ζωή των «ιθαγενών».
Δηλώνουμε ότι κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε μέσο και τρόπο τον τόπο μας, γιατί δεν είναι αναλώσιμος στο βωμό του κέρδους και της ψευδεπίγραφης «Πράσινης ανάπτυξης». ΟΧΙ ΒΑΠΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ (ελεύθερος Αθέρας χωρίς αιολικά).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος