Ικαρία: Σκακιστική γιορτή η 1η Πανικάρια συνάντηση

Η πρώτη Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου και έδωσε την δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό σκακιστών και σκακιστριών να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις, να αναμετρηθούν τα παιδιά με τους καλύτερους παίκτες του νησιού μας κυρίως, μεσώ των φιλικών αγώνων ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων των περιοχών Ραχών, Ευδήλου, Καραβοστάμου και Αγίου Κηρύκου.

Η 2η Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση προγραμματίζεται για την Άνοιξη στις Ράχες.
Το αγωνιστικό μέρος άρχισε με αγώνα μπλάιντ (τυφλό παιχνίδι) που έδωσε ο πρωταθλητής Ικαρίας Γιώργος Τέσκος, ο οποίος αναδείχτηκε νικητής με αντίπαλο την Ευγενία Κιλιντάρη. Τις κινήσεις κατέγραφε ο Νίκος Μωραΐτης και τις αναπαριστούσε στη μαγνητική σκακιέρα τοίχου η Ελένη Μάζαρη.
Ικαρία: Σκακιστική γιορτή η 1η Πανικάρια συνάντησηΗ εκπαιδευτικός Ευγενία Κιλιντάρη, μαζί με την Λίνα Τσιγγερλιώτη και τις αδελφές Ελένη και Ευαγγελία Μάζαρη, συγκροτούν μία πολύ δυνατή ομάδα γυναικών, η οποία θα κληθεί να αναμετρηθεί με αντίστοιχες ομάδες άλλων περιοχών.
Οι μικροί σκακιστές συμμετύχαν σε αγώνες σιμουλτανέ. Ο Λεωνίδας Περιστερίδης, ο Στάθης Βαλέρης και αργότερα ο Βαλεντίνο Μπεκιράι έπαιξαν ταυτόχρονα με πολλά παιδιά σημειώνοντας νίκες.
Ακολούθησαν αγώνες ανά ηλικιακή κατηγορία στο πλαίσιο των ομαδικών συναντήσεων Ραχών – Αγίου Κηρύκου, με τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Ραχών να υπερισχύουν, ενώ στους αγώνες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου υπερίσχυσε ο Άγιος Κήρυκος. Θέματα διαιτησίας και γραμματειακής υποστήριξης ανέλαβαν ο Σάββας Κυριάκου, ο Αλέξανδρος Κέφαλος και η Λεμονιά Αβαγιάννη.
Ικαρία: Σκακιστική γιορτή η 1η Πανικάρια συνάντηση
Τα παιδιά θα μας εκπροσωπήσουν στους αγώνες μεταξύ σχολείων της Σάμου και της Ικαρίας, πιθανότατα στο τέλος Φεβρουαρίου.
Φιλικές παρτίδες παίχτηκαν και μεταξύ ενηλίκων ή ενηλίκων με νέων.
Ικαρία: Σκακιστική γιορτή η 1η Πανικάρια συνάντηση
Στην πρώτη Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση πήραν μέρος περισσότεροι από 50 σκακιστές και σκακίστριες ηλικίας από 5 έως 77 ετών!
Στην τελετή λήξης συμμετείχαν με χαιρετισμούς ο δήμαρχος Ικαρίας Νίκος Καλαμπόγιας, η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου «Λιτάνη» Ελένη Μάζαρη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» Μακή Κουμιώτη. Οι παραπάνω, μαζί με τον εκπρόσωπο του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας Ιωάννη Κουκουφίκη, τον λυκειάρχη Στράτο Λακιό, την εκπαιδευτικό Χριστίνα Χαλκοπούλου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου Αλέξανδρο Κέφαλο και τον ισχυρό σκακιστή των Ραχών Μιχάλη Καράφτη, απένειμαν βραβεία σε διακριθέντες από προηγούμενες διοργανώσεις, καθώς και αναμνηστικά μετάλλια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν στην 1η Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση.
Βραβεύτηκαν οι παίκτες που:
• Κατέκτησαν πρώτη θέση σε προηγούμενα τουρνουά: Γιώργος Τέσκος, Ιωάννης Κουκουφίκης, Στέλιος Πούλος
• Πέτυχαν νόρμα κατηγορίας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας: Λεωνίδας Περιστερίδης, Νίκος Μωραΐτης, Στάθης Βαλέρης, Νίκος Βαλέρης
• Σημείωσαν νόρμα διεθνούς βαθμού αξιολόγησης: Παντελής Τσαρνας, Αλέξανδρος Κέφαλος, Ευαγγελία Μαζαρη, Δημήτρης Μενεγκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος