Ικαρία: ΣΕΠΕ και Ένωση Γονέων για τις τριήμερες κινητοποιήσεις κατά της Αξιολόγησης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων και η Ένωση Γονέων Ικαρίας συνδιοργανώνουν ενημερωτική συζήτηση με θέμα την «αξιολόγηση» σήμερα Δευτέρα 15/4 στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Την Τρίτη, 16 Απριλίου, με αφορμή την επίσκεψη συμβούλου- αξιολογήτριας στα δημοτικά σχολεία των Ραχών, καλούμε τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ΕΛΜΕ Ικαρίας, τους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων Ικαρίας και τους τοπικούς φορείς να παρευρεθούν :  Στο 2ο Δημ. Σχολείο Ραχών, στις 9.30 και στο 1ο Δημ. Σχολείο Ραχών, στις 12.15  για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην αξιολόγηση!!»

Και τέλος την Τετάρτη 17/4,  συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Κήρυκο στις 12μμ!

Στην κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί με τους γονείς στο πλευρό τους, σηκώνουν το βάρος της δημόσιας παιδείας με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό μέσα σε αποκρουστικές κι άλλοτε επικίνδυνες κτιριακές υποδομές. Αντιμετωπίζουν την όξυνση μαθησιακών, αλλά και γενικότερων κοινωνικών προβλημάτων, όπως αυτά εκδηλώνονται μέσα στα σχολεία, συχνά επωμιζόμενοι το ψυχολογικό και το οικονομικό κόστος να γυρνάνε όλη την Ελλάδα. 

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει κατά τα οποία το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να επιβάλει τη λεγόμενη «Αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου», η οποία δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα παραπάνω προβλήματα, αλλά να φέρει το σχολείο του φόβου, της γραφειοκρατίας, της βιτρίνας, των χορηγών, των διδάκτρων και της αμορφωσιάς. Μπροστά στην αδυναμία τους να πείσουν τους εργαζόμενους, Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση οξύνουν την τρομοκρατία σε βάρος του εκπαιδευτικού κόσμου που αντιστέκεται στην επιβολή της «αξιολόγησης», εκφοβίζοντας πως δεν θα πληρωθούν, δεν θα  μονιμοποιηθούν και οι διευθυντές και προϊστάμενοι θα αντικατασταθούν.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος