Ικαρία: Η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων μας βρίσκει στο μηδέν

Η Ικαρία, όπως και πολλά νησιά που δέχονται επισκέπτες κατά την θερινή περίοδο, δέχεται εκτός των άλλων και έναν σοβαρό αριθμό σκύλων που εγκαταλείπονται, δυστυχώς από τους ιδιοκτήτες τους στο τέλος των διακοπών τους.

Σχετική δομή στο νησί δεν υπάρχει και η αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων είναι ο θάνατος από φόλες ή πυροβολισμούς.

Ο Σύλλογος για την προστασία των ζώων στην Ικαρία «Αιθέρας και Γαία», προτείνει στο δήμο του νησιού την δημιουργία ενός μικρού «χωριού» για τα αδέσποτα σκυλιά, ώστε να φροντιστούν συλλογικά με την συμμετοχή και άλλων φορέων.
“Να αξιοποιηθεί τονίζει – η εμπειρία και η γνώση που ήδη υπάρχει, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας, ευζωίας για αυτά τα πλάσματα. Εκτός της προστασίας των ζώων ένα τέτοιο «χωριό», σε συνεργασία με τους εθελοντές θα συνδράμει τα μέγιστα για να γίνονται ενημερώσεις προς τα παιδιά και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, να γίνονται μελέτες για τους ειδικούς επαγγελματίες υγείας των ζώων και τέλος να προστεθεί άλλος ένας πόλος έλξης για τους επισκέπτες του νησιού μας. Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη, στοχευόμενη, υλοποιήσιμη αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση από το δημοτικό συμβούλιο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος